Brokkoli terte
oppskriften passer til en 23 cm terteform
Tertedeigen:
75 g hvetemel, siktet fullkorn mel
75 g grovt mel
75 g smør
2-4 ss vann
Fyll:
250 g brokkoli
(150 g grovrevet gulrot)
25 g smør
25 g fullkorn mel
3 dl melk
3 egg, vispet
1 ss god olivenolje
raspet muskatnøtt
revet ost
salt og pepper
(persille)
- Ha melsortene og smørterningene i en bolle og arbeid sammen med fingrene til en grynet masse.
- Tilsett litt kaldt vann, ca.2-4 ss, og bland alt sammen til det blir en fast deigklump.
- Du kan nå enten kjevle deigen på en lett melet underlag eller som jeg pleier å gjøre: ta små biter av deigen, og trykk og form det ned i terteformen. Veldig enkelt.
- Ta en gaffel og lag små hull rundt i tertebunnen.
- Legg alumiumsfolie over terteskallet og fyll den med tørre erter eller bønner.
Jeg har klart å knuse terteformen min og måtte bruke en ildfastform denne gangen. |
- Bunnen skal så stekes i ovnen på 200 grader i ca.25 min.
- Ta formen ut av ovnen og fjerne ertene og folien.
Klar til å fylles |
- Begynn med fyllet mens terteskallet er ovnen.
- Start med å lage hvitsausen/ostesausen.
- Smelt smør i en kasserolle, tilsett melet.
- Bland inn melken litt om gangen, til sausen blir glatt.
- La småkoke noen få minutter.
- Tilsett revet ost, en kopp med revet ost skal være bra nok.
- Ta vekk fra varmen og avkjøl en liten stund.
- Pisk eggene i en bolle.
- Bland ostesausen inn med eggene i bollen. Rør rundt hele tiden mens du heller sausen oppi.
- Smak til med muskat, en god olivenolje, salt og pepper. Du kan tilsette persille hvis du ønsker det.
Egg og ostesausen er blandet |
- Skjær brokkolien i små buketter og skjær stilkene i tynne små skiver. Bruk hele brokkolien!
Skjær brokkolien i små passelige størrelser |
- Kok brokkolien i 3-5 min i en kasserolle med damprist.
- Legg så brokkolien over i terteskallet.
- Hell sausen over og avslutt med litt revet ost, (parmesan hvis ønskelig).
Terten er klar til å stekes, kun revet ost på toppen som mangler |
- Stekes i ca. 15-30 min i forvarmet ovn på 180 grader. Det går fort hvis du bruker varmluft.
- Den er ferdig når fyllet har hevet seg og er gyllenbrunt.
- Serveres varm eller kald med en god salat til, og rømme!
Hiv innpå! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar