Start med:
4 dl vann
1/2 dl appelsin juice
ca.300 g siktet spelt/dinkel
ca.200 g grov spelt
ca.1 kopp havregryn
La stå i 30 min.
Tilsett så i grøtblandingen;
4.5 dl lunket vann
1 pakke tørrgjær
ca.450 g spelt (50/50 siktet og grovt)
1 ts salt
1 ts honning
3 ss rapsolje
Denne deigen skal være en god, klissete og fast grøt, mye mer fast enn den i del 1. Blandes i 6 min.
La stå lunt i ca.45 min eller mer. Jeg lar den ofte stå 2-3 timer på kjøkkenbenken, så gjør jeg noe annet i mens.
Helles direkte over i brødformene og la de heves til dobbel størrelse, ca.35-45 min.
Stekes ved 225 grader i ca.10 minutter og sett ned til 200 grader i ca.30 min.
Stekes til de er blitt lysebrune og får fin hard skorpe...
Disse brødene baker jeg hver uke og er fine som matpakke brød! Holder seg saftige i flere dager!
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar