Disse lagde jeg til et bryllup i helgen, de ville ha enkle muffins med en hvit krem. Da ble det en smørkrem mix fra Funcakes som ble det enkleste siden jeg skulle lage over 200 cupcakes. |
Men det er mulig å velge en annen krem som passer eller ikke noe krem i det hele tatt. Du kan se flere oppskrifter på frosting/topping til cupcakes oppe i høyre kolonne under kategorier...
Oppskrifter på smørkrem finner du her!
Oppskrifter på smørkrem finner du her!
Denne oppskriften gir ca. 30 muffins. Holder seg saftige i flere dager.
Enkle muffins med kefir
6 egg
6 dl sukker
4 dl matolje
4 dl kefir
1 dl appelsinjuice, valgfritt
10 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
2 ts natron
litt salt
Pisk smør og melis til en hvit og luftig krem, pisk på høy hastighet.
Pisk et egg i en egen bolle og ha i smørkremen og pisk dette godt sammen. Så tilsettes smak og fløten. Pisk dette godt inn med resten av kremen.
Husk at kremen skal være tykk og fast i konsistensen.
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Egg og sukker vispes til eggedosis.
- Tilsett olje og kefir, røres sammen.
- Det tørre blandes, sikt melet.
- Bland det tørre i det våte, ta litt om gangen.
- Tilsett smak som du ønsker, sitronsaft/ appelsin/ bær/ kanel.
- Fyll muffinsformene halvfull, disse hever seg godt.
- Stek muffinsene i ca,25 min., eller til de får en gyllen farge på toppen.
- Vent med å hvelve muffinsene ut av brettet til de blir litt avkjølt. Ca. 5 min.
- La muffinsene hvile på rist til de blir helt avkjølt før du tar på krem.
Hvit smørkrem denne bør dobles hvis du skal ha en del krem på hver cupcake
200 g meieri smør
1 egg
ca.200 g melis
2 ss. fløte
1/2-1 ts. vanilje essens/ekstrakt
eller annen smak man liker, bringebær og sitron er godt
ca.200 g melis
2 ss. fløte
1/2-1 ts. vanilje essens/ekstrakt
eller annen smak man liker, bringebær og sitron er godt
2-4 ts titandioksid eller "hvitter" fra Wilton
Pisk smør og melis til en hvit og luftig krem, pisk på høy hastighet.
Pisk et egg i en egen bolle og ha i smørkremen og pisk dette godt sammen. Så tilsettes smak og fløten. Pisk dette godt inn med resten av kremen.
Husk at kremen skal være tykk og fast i konsistensen.
Smørkrem mix fra Funcakes (500g)
Denne rekker til 12 cupcakes, bare doble hvis du trenger mer
125 g mix
125 g mix
125 g vann
150 g meieri smør, romtemperert
smak etter eget ønske
- Bland smørkrem mixen og vann.
- La blandingen stå i ca.30 min. Konsistensen skal være litt "gele"aktig.
- I mens pisker du smøret godt til den blir lys og luftig. Ca.10 min.
- Bland så "gele"blandingen litt om gangen i smøret, 1 ss om gangen!
- Alt blandes på høy hastighet i ca.10 min.
- Tilsett ønsket smak som; vaniljeessens/sukker, sitronsaft, kakaopulver osv.
- Hvis du vil ha en skikkelig hvit krem kan du bruke en "hvitter" fra Wilton, Cacas.no
Har pyntet disse med roser i fondant som er spayet med rosa lustre spray og hjerter i fondant sprayet med silver lustre spray.
På de fleste strøsset jeg bare litt rosa perler og små silver hearts.
♡
Anette
Faaaaantastisk oppskrift!!!!
SvarSlettChristine
Så fint! Jeg bruker denne oppskriften ofte:-)
SvarSlett