Denne oppskriften rekker til ca.24 muffins. Oppskriften er egentlig beregnet til 26 cm kakeform .
Sitronkake:
6 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
2 dl kefir, surmelk
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 sitroner, skall og saft.
- Sett ovnen på 175 grader.
- visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.
- Smelt smør og rør i melken, blandes i eggedosisen.
- Bland hvetemelet og bakepulveret forsiktig i røra. Litt om gangen!
- Rør i sitron safta og revet skall...
- Finn frem dine fine muffinsformer og muffinsbrettet.
- Fyll muffinsene ca.2/3....
- Sett muffinsene i ovnen og la de stå i ca.30 min. Kommer ann på ovnen din
Men vil man gjøre dem mer amerikanske kan man jo lage litt cheesefrosting, (Philadelfiakrem, melis, sitronsaft).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar