14. okt. 2010

Grønnsak pizza til helgen?

Grønnsak pizza er kjempe godt og hjemmelagd er selvfølgelig best:-D
Denne pizzaen er næringsrik og smaksfull...Mmmm....!
Rekker til ca.6-10 porsjoner.



Jeg dobler alltid denne bunn oppskriften! Pizzaen kan  jo alltids fryses ned!
Bunn:
25 gram (1/2 pk) gjær
2 dl lunken vann
3,5 dl hvetemel
1,5 dl grov sammalt hvete
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
 Rør gjæren ut i lunkent vann og elt inn mel, oliven og salt. Elt alt i 15 min. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca.1 time.
I mellomtiden kan du begynne med å lage fyllet!


Fyll:
1 potet
1 gulrot
1 løk
1 hvitløksfedd
1 paprika
1 ss olivenolje
2 hakket tomatbokser
1 eple
3 ss tomatpuree
salt, pepper, cayennepapper
1 ts tørket basilikum
revet ost på toppen

Grovriv poteter og gulrot. Rens og hakk løk og hvitløk. Bland alt i en gryte med litt olje og fres alt i noen minutter til grønnsakene "mykner". Bland tomater og grovrevet eple. Smak til med tomatpuree, salt, pepper, cayennepapper og basilikum. Og kok sausen i 10 min under lokk. Den skal være tykk, men ikkee tørr. Avkjøl.
Nå kan du sette ovnen på 225 grader.


Del deigen opp. Kjevle en del av deigen ut til en passende størrelse, (husk mel under), lag mini pizza, eller stor pizza som passer langpannen.
Legg bunnen over på stekebrettet. Fordel fyllet over pizza bunnen. Dryss ost over fyllet og stek pizzaen midt i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt.

Stekes i ovnen på 225 grader i ca.15 min!!


Du kan også ta på oliven, ananas ol. hvis du ønsker det...

 Ha en fin kveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...