Sitron muffins med kremost
90 g smør, romtemperert
100 g cream cheese
2 ts sitronskall
150 g sukker
2 egg
125 g mel, siktet
1/2 ts bakepulver
- Sett ovnen på 180 grader eller 160 hvis du bruker varmluft.
- Pisk smør, cream cheese, sitronskall, sukker og egg til det blir lett og luftig.
- Tilsett siktet mel og bakepulver , bland forsiktig!
- Finn frem muffinsbrettet og legg oppi muffinsformene i papir.
- Fordel røra i formene til ca.1/2 fullt.
- Stekes i ca.20 min.
- La de avkjøles på rist.
Pavlova/marengs
3 eggehviter
165 g sukker
1 ss maizena mais stivelse
1 ts hvitvinseddik
1/2 ts vaniljesukker
- Varm ovnen til 120 eller 100 i varmluft.
- Legg et bakepapir på stekeplate. tegn 12 sirkler som er 5 cm.
- Pisk eggehvite godt, til det blir mykt og fluffy.
- Tilsett sukkeret, litt om gangen, sukkeret skal smeltes inn hvitten mellom hver gang.
- Bland inn maizena, hvitvinseddik, og vaniljesukker.
- legg marengsen i de tegnede sirklene og lag en fordypning i midten. Der skal krem og bær ligge senere.
- la de stå i ovnen i ca.45 min, til de er faste. La de avkjøles i ovnen med luka på gløtt.
- Det kan være litt vanskelig å ikke ødelegge marengsen når du skal løfte de bort fra bakepapiret.
Krem
3 dl pisket kremfløte
tilsett litt melis til ønsket smak
PYNT!
med friske bær som
JORDBÆR
BLÅBÆR
BRINGEBÆR
Legg litt krem først over sitronmuffinsene og så legg marengsen med pisket krem.
Avsluttet med bær på toppen!!
HA EN FIN DAG!
♡
Anette
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar