23. aug. 2011

Cupcakes med pavlova og friske bær

En spennende frisk og søt minikake som ikke tar så lang tid å lage og enkelt å klare på første forsøk. Verdt å prøve denne!


Sitron muffins med kremost
90 g smør, romtemperert
100 g cream cheese
2 ts sitronskall
150 g sukker
2 egg
125 g mel, siktet
1/2 ts bakepulver

  • Sett ovnen på 180 grader eller 160 hvis du bruker varmluft.
  • Pisk smør, cream cheese, sitronskall, sukker og egg til det blir lett og luftig.
  • Tilsett siktet mel og bakepulver , bland forsiktig!
  • Finn frem muffinsbrettet og legg oppi muffinsformene i papir.
  • Fordel røra i formene til ca.1/2 fullt.

  • Stekes i ca.20 min.
  • La de avkjøles på rist.
Begynn med å lage pavlova!!

Pavlova/marengs
3 eggehviter
165 g sukker
1 ss maizena mais stivelse
1 ts hvitvinseddik
1/2 ts vaniljesukker

  • Varm ovnen til 120 eller 100 i varmluft.
  • Legg et bakepapir på stekeplate. tegn 12 sirkler som er 5 cm. 
  • Pisk eggehvite godt, til det blir mykt og fluffy. 
  • Tilsett sukkeret, litt om gangen, sukkeret skal smeltes inn hvitten mellom  hver gang.
  • Bland inn maizena, hvitvinseddik, og vaniljesukker.
  •  legg marengsen i de tegnede sirklene og lag en fordypning i midten. Der skal krem og bær ligge senere.
  • la de stå i ovnen i ca.45 min, til de er faste. La de avkjøles i ovnen med luka på gløtt.
  • Det kan være litt vanskelig å ikke ødelegge marengsen når du skal løfte de bort fra bakepapiret. 

 Krem
3 dl pisket kremfløte
tilsett litt melis til ønsket smak
 

PYNT!
med friske bær som
JORDBÆR
BLÅBÆR
BRINGEBÆR 

 Legg litt krem først over sitronmuffinsene og så legg marengsen med pisket krem. 
Avsluttet med bær på toppen!!
 HA EN FIN DAG!


Anette 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...