Cupcake med gulrot og ananas
1,5 dl matolje, rapsolje
3 egg
165 g brunt sukker
ca.225 g siktet mel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
440 g gulrot, grov revet
160 g ananas, "krossad"
- Sett ovnen på 180 grader. Gjør klar 12 standard muffinsformer i et muffinsbrett.
- Pisk egg, sukker, og olje sammen i en bolle.
- Tilsett siktet mel, litt om gangen. Ikke pisk, men vend det inn i røra.
- Tilsett bakepulver, kanel.
- Bland inn grovrevet gulrot og ananas forsiktig inn.
- Fordel røra i muffinsformene, ca.litt over halvfullt, 2/3 fullt.
- Stekes i ca.25 min...kortere hvis du bruker varmluft. de skal bli gyllen brune på toppen. De skal ikke stekes for lenge, da blir de tørre og kjedelige!!
- Avkjøles på rist før du tar på frostingen.
Sitron creamcheese frosting
60 g smør
160 g Philadelfia kremost
2 ts finrevet sitronskall
ca.300+ g siktet melis, smak deg fram
- Visp smør og kremosten sammen.
- Tilsett siktet melis, litt om gangen.
- Bland inn finrevet sitron. Det skal bli lett og luftig krem!!
- Du kan farge kremen hvis du ønsker det, men bruk pasta farger. Konsentrerte farger ødelegger ikke konsistensen på kremen.
Ananasblomster til dekor
2 ss med sukker
2 ss med vann
12 løvtynne skiver med fersk ananas
det er ikke bare bare å få løvtynne skiver... :-) |
- Sett ovnen på 100 grader varmluft.
- Bruk en skarp kniv og skjær løvtynne ananasskiver. Må skjæres tynt og jevnt.
- Legg skivene på ovnsristen med ovnsplate under.
- Rør sukker og vann i en liten kjele på lav varme til sukkeret har smeltet.
- La det så koke i 1 min.
- Pensle ananas skivene med sukkervannet på begge sider.
- La de tørke i ovnen i ca.1 time. De skal bli lysebrune på kantene...
- Ta ananasskivene ut og legg dem over på en eggekartong, oppned.
- Forme dem til blomster oppned på eggekartongen for å tørke.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar