Storesøster ville lage kake til broren sin i bamseformen som vi har hatt helt siden hun var på samme alder. Vi valgte å lage gulrotkake, siden den ikke er så usunn og søt. En bra kake å lage til de aller minste barna som også vil spise kake.
Datteren min på 8 år har pyntet bamsen med nonstop
Her er kaken før vi hvelvet den ut på rist
Krydret gulrotkake i bamseform
4 egg
2 1/2 dl brunt sukker
3dl rapsolje
5 dl fint sammalt hvete
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1ts kardemomme
1 ts ingefær
1 1/2 malt nellik
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 ts natron
8 dl grovt raspede gulrøtter
Cream Cheese frosting/ osteglasur
300 g Philadelfia krem
150 g smør
Ca.100 g melis, smak deg fram
Pluss Sitron saft eller annen smak etter ønske
Pynt
Nonstop, (husk-kan ikke spises av 1-2 åringer)
- Sett på ovnen, 180 grader. Og spyr kakeformen med formfett eller noe annet du bruker...
- Begynn med å blande det våte, egg og sukker først og så olje.
- Sikt inn melet og resten av ingrediensene. De raspede glrøttene tar du til slutt og vender inn.
- Hell så over i bamseformen eller en annen kakeform (ca.23 cm) du har hjemme.
- La kaken stå i ca.40-50 min. Følg med og test om den er ferdig med en kakenål. Kaken må ikke bli tørr.
- Når den er ferdig venter du litt med å hvelve selve kaken ut av formen, Avkjøles på rist. La den bli helt avkjølt før du smører med kremosten.
Og så hiv innpå store og små!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar