31. jan. 2013

Gulrot -bamsekake

Minstemann fylte sitt første år i januar, tiden flyr. Men det er godt å være hjemme og nyte dagene med han og skolejenta mi. Jeg jobber kun lørdager og da kan far ta seg av barna, det er godt å ha litt "fritid". Skulle gjerne fått litt mer egentid, men...den tiden kommer vel!

Storesøster ville lage kake til broren sin i bamseformen som vi har hatt helt siden hun var på samme alder. Vi valgte å lage gulrotkake, siden den ikke er så usunn og søt. En bra kake å lage til de aller minste barna som også vil spise kake.


Datteren min på 8 år har pyntet bamsen med nonstop

Her er kaken før vi hvelvet den ut på rist

Krydret gulrotkake i bamseform
4 egg
2 1/2 dl brunt sukker
3dl rapsolje
5 dl fint sammalt hvete
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1ts kardemomme
1 ts ingefær
1 1/2 malt nellik
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
1 ts natron
8 dl grovt raspede gulrøtter

Cream Cheese frosting/ osteglasur
300 g Philadelfia krem 
150 g smør
Ca.100 g melis, smak deg fram
Pluss Sitron saft eller annen smak etter ønske

Pynt
Nonstop, (husk-kan ikke spises av 1-2 åringer)

  1. Sett på ovnen, 180 grader. Og spyr kakeformen med formfett eller noe annet du bruker...
  2. Begynn med å blande det våte, egg og sukker først og så olje.
  3. Sikt inn melet og resten av ingrediensene. De raspede glrøttene tar du til slutt og vender inn.
  4. Hell så over i bamseformen eller en annen kakeform (ca.23 cm) du har hjemme.
  5. La kaken stå i ca.40-50 min. Følg med og test om den er ferdig med en kakenål. Kaken må ikke bli tørr.
  6. Når den er ferdig venter du litt med å hvelve selve kaken ut av formen, Avkjøles på rist. La den bli helt avkjølt før du smører med kremosten.



Og så hiv innpå store og små!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...