Cherry cheesecake brownie
passer til en liten 20 cm kakeform
Brownie bunn:
125 g meieri smør, smeltet
150 grovhakket mørk sjokolade
1 egg
150 g sukker
150 g hvetemel, siktet
1/2 ts ekte vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
Cheesecake fyll:
250 g Philadelfia krem
1 ts vaniljesukker
75 g sukker
1 egg
1,5 dl fløte
hele kirsebær eller bare kirsebær saus
- sett ovnen på 175 grader.
- Smør kantene på en 20 cm kakeform, legg bakepapir i bunn.
- Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kasserolle. (har du ikke sjokolade kan du fint bruke kakao istedenfor) La det så avkjøles.
- Visp egg og sukker til en god og luftig eggedosis.
- Rør inn sjokolade-smør blandingen i eggedosisen, bland inn siktet mel, vaniljesukker og bakepulver.
- hell blandingen over i kakeformen, settes i ovnen i 10 min!!
- Ta den ut og sett den på en rist
- Bland ostekremen, sukker, vaniljesukker, egg og fløte i en bolle.
- hell steblandingen over brownie-bunnen
- Legg noen kirsebær i blandingen eller bruk ferdig kirsebær saus, som jeg har brukt denne gangen (kjøpte den i Sverige).
- Sett den ovnen i 15 min, og la den så kjøles ned med ovndøren på gløtt.
- Sett den så i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.
Ha en fin kveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar