26. apr. 2014

Cherry cheesecake brownie

Deilig god og saftig cheesecake brownie...! Elsker brownies! Holder seg i flere dager saftig:-)



Cherry cheesecake brownie
passer  til en liten 20 cm kakeform

Brownie bunn:
125 g meieri smør, smeltet
150 grovhakket mørk sjokolade
1 egg
150 g sukker
150 g hvetemel, siktet
1/2 ts ekte vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

Cheesecake fyll:
 250 g Philadelfia krem
1 ts vaniljesukker
75 g sukker
1 egg
1,5 dl fløte
hele kirsebær eller bare kirsebær saus

  • sett ovnen på 175 grader.
  • Smør kantene på en 20 cm kakeform, legg bakepapir i bunn.
  • Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kasserolle. (har du ikke sjokolade kan du fint bruke kakao istedenfor)  La det så avkjøles.
  • Visp egg og sukker til en god og luftig eggedosis.
  • Rør inn sjokolade-smør blandingen i eggedosisen, bland inn siktet mel, vaniljesukker og bakepulver.
  • hell blandingen over i kakeformen, settes i ovnen i 10 min!!
  • Ta den ut og sett den på en rist
  • Bland ostekremen, sukker, vaniljesukker, egg og fløte i en bolle.
  • hell steblandingen over brownie-bunnen
 
  • Legg noen kirsebær i blandingen eller bruk ferdig kirsebær saus, som jeg har brukt denne gangen (kjøpte den i Sverige).
  • Sett den ovnen i 15 min, og la den så kjøles ned med ovndøren på gløtt.
  • Sett den så i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten.









Ha en fin kveld!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...