Selma likte de veldig godt.
Denne oppskriften er med krydder, det kan jo droppes hvis man ikke liker det. Men vi syntes det ble veldig godt! Jeg byttet ut sukkeret med honning, litt sunnere:-D
Grove scones:
4 dl grovt mel, (kan være fin malt)
9 dl hvetemel
1 dl rosiner (kan droppes)
1 ss bakepulver
1 ss kanel
1 1/2 dl sukker el.honning
1 1/2 dl rapsolje
4 dl melk el.3 dl melk og 1 dl yoghurt naturell
- Sett ovnen på 180 grader
- Hell grovt mel, hvetemel, rosiner, bakepulver, kanel og sukker i en bolle.
- Rør godt.
- Ha i olje og rør deigen godt.
- Spe på med melk og rør deigen har blitt jevnt klissete.
- Del deigen opp i 20 like deler.
- Rull dem sammen til boller, firkanter eller annen morsom fasong:-D
- Pass på alle sconeseneer omtrent like.
- Sett dem på et stekebrett med bakepapir.
- La dem stå i forvarmet ovn på midterste rille i 25-30 minutter.
- De er ferdige når du hører en hul lyd når du kakker på undersiden!
- Avkjøles på en rist.
- Mmmm....hiv innpå!!
Opppskrift hentet fra "Mathjelpen for foreldre"
Bilde hentet fra BBC goodfood
Mmmmm, disse skal proeves!
SvarSlettJeg lagde de her i går, men de ble murstein. Hva gjør jeg feil?
SvarSletttja, hva kan ha gått galt?! kjedelig med murstein scones!
Slett1.brukt for mye mel, sånn at det ble for tørt?
2.stekt for lenge?
Noen ganger så har man en dårlig dag på kjøkkenet selv om man har lagd det før og lykkes...snakker av erfaring!!Frustrerende!!
Nå er det en stund siden jeg lagde disse, men det var ikke noe problemer som jeg kan huske. men det er viktig at de ikke blir stekt for lenge for da blir de så tørre og kjedelige.
Skal få lagd de igjen snart!
Ha en fin dag!!
De ble godt klissete, og stekte de litt kortere tid enn oppskriften. Lagde de litt små. Må prøve igjen tror jeg. Smaken var fantastisk, bare utrolig harde :P Mannen i huset var fornøyd.
Slett