25. sep. 2010

Smakfull daddel kake med toffee saus

Har lenge hatt lyst til å lage daddel kake. Denne oppskriften er hentet fra "Duften av nybakt".
Den er kjempegod og veldig mektig!Mmm...deilig!
Den passer til en kakeform på ca.20 cm. Jeg brukte her en hjerte springform.


200 g hakkede dadler (uten sten)
2, 5 dl vann (eller te, usukret)
100 g mykt smør
175 g brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
225 g mel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts krydderblanding (kanel, malt nellik, muskat, ingefær, allehånde)

  1. Kok opp vann og dadler sammen i ca.1 min. Dadlene skal bli myke.


Pisk smør og sukker kraftig med mikser. Tilsett eggene gradvis. Pisk godt etter hver tilsetting.
Tilsett daddel blandingen i resten av røra. Rør om fort!

Tilsett resten av ingrediensene i røra. Ta litt mel om gangen mens du rører.

Ha deigen over i formen og stek i ca.45 min eller til den føles fast når man stikker en skrikkepinne inn i den.


Og så toffee sausen!!!
275 g lys sirup
110 g smør
250 g brunt sukker
250 ml fløte
1 ts vanilje ekstrakt


Kok opp til alt smelter noen minutter, og så til den tykner.


La kaken hvile i 10 min. før den hvelves ut av formen.





Server kaken med saus over....Mmmm...hiv innpå!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...