Den er kjempegod og veldig mektig!Mmm...deilig!
Den passer til en kakeform på ca.20 cm. Jeg brukte her en hjerte springform.
200 g hakkede dadler (uten sten)
2, 5 dl vann (eller te, usukret)
100 g mykt smør
175 g brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
225 g mel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts krydderblanding (kanel, malt nellik, muskat, ingefær, allehånde)
- Kok opp vann og dadler sammen i ca.1 min. Dadlene skal bli myke.
Pisk smør og sukker kraftig med mikser. Tilsett eggene gradvis. Pisk godt etter hver tilsetting.
Tilsett daddel blandingen i resten av røra. Rør om fort!
Tilsett resten av ingrediensene i røra. Ta litt mel om gangen mens du rører.
Ha deigen over i formen og stek i ca.45 min eller til den føles fast når man stikker en skrikkepinne inn i den.
Og så toffee sausen!!!
275 g lys sirup
110 g smør
250 g brunt sukker
250 ml fløte
1 ts vanilje ekstrakt
Kok opp til alt smelter noen minutter, og så til den tykner.
La kaken hvile i 10 min. før den hvelves ut av formen.
Server kaken med saus over....Mmmm...hiv innpå!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar