17. feb. 2011

Smørkrem med egg #1 og #2



Smørkrem med egg
(150)- 200 g. meieri smør, romtemperert
1 egg, romtemperert
4 ss. sukker
1-2 ss. fløte
1 ts. vaniljesukker


  • Pisk smøret godt.
  • Bland smør og sukker sammen, piskes.
  • Pisk et egg og ha i smørkremen. 
  • Så tilsettes vaniljesukker og fløte.  
  •  
Og denne varianten kan også være  verdt å prøve ut, hentet fra krem.no:

Sukkerlake smørkrem
240g vann
240g sukker
 340g smør, romtemperert
 2- 3 stk egg, romtemperert
Smak etter eget ønske
Slik gjør du:
1. Kok sukker og vann til litt tykk sirup.(Kuleprøven)
2. Eggene piskes luftig og tilsettes sukkerlaken mens maskinen pisker. La det piske til det er kaldt.
3. Ha i romtemperert smør til slutt.
4. Til slutt tilsettes smak. (Her kan du for eksempel tilsette sitron, kaffe, sjokolade, Grand Marnier, Cognac etc.)
     

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...