18. feb. 2011

Grønnsak lasagne med cottage cheese

Denne retten lager jeg ofte. Sunt og godt med grønnsaker og uten kjøtt. Du trenger ikke å være vegetarianer for å spise denne retten. Rydd opp i kjøleskapet og bruk de grønnsakene du har liggende.


Grønnsak lasagne med cottage cheese
2 stk purre
1-2 fedd hvitløk
1 løk
2 gulrøtter, revet
2 bokser (800g) hakket tomat
1 dl tomat pure
1 grønnsakbuljong
3 dl matfløte
 salt
pepper
frisk basilikum, finhakket eller 4 ts tørket basilikum
lasagneplater
3 beger cottage cheese
gratinerings ost, revet


  • Skyll og skjær purre i strimler. Kutt løk og hvitløk grovt.
  • Fres purre, løk og hvitløk i smør/ olje til gyllent. Bruk en sautepanne eller en medium gryte.
  • Riv gulrøttene, blandes i løk blandingen. Fres til de blir gylne og "saften" kommer ut...
  • Tilsett tomatene, tomatpure, smuldret butjongterning. 
  • Tilsett så fløte, smak til med salt, pepper og basilikum.
  • La sausen koke opp ordentlig.

  • Legg lasagneplater, grønnsaksausen og cottage cheese lagvis i en ildfast form.
  • Avslutt med lasagneplate og dryss revet ost på. Lasagneplatene blir da litt crispy med osten på toppen...veldig godt.
  • Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 30 min. Til osten har smeltet og har fåt en fin gyllen farge. Stekes på nest nederste "hakk".





2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...