Grønnsak lasagne med cottage cheese
2 stk purre
1-2 fedd hvitløk
1 løk
2 gulrøtter, revet
2 bokser (800g) hakket tomat
1 dl tomat pure
1 grønnsakbuljong
3 dl matfløte
salt
pepper
frisk basilikum, finhakket eller 4 ts tørket basilikum
lasagneplater
3 beger cottage cheese
gratinerings ost, revet
- Skyll og skjær purre i strimler. Kutt løk og hvitløk grovt.
- Fres purre, løk og hvitløk i smør/ olje til gyllent. Bruk en sautepanne eller en medium gryte.
- Riv gulrøttene, blandes i løk blandingen. Fres til de blir gylne og "saften" kommer ut...
- Tilsett tomatene, tomatpure, smuldret butjongterning.
- Tilsett så fløte, smak til med salt, pepper og basilikum.
- La sausen koke opp ordentlig.
- Legg lasagneplater, grønnsaksausen og cottage cheese lagvis i en ildfast form.
- Avslutt med lasagneplate og dryss revet ost på. Lasagneplatene blir da litt crispy med osten på toppen...veldig godt.
- Stekes i ovnen på 225 grader i ca. 30 min. Til osten har smeltet og har fåt en fin gyllen farge. Stekes på nest nederste "hakk".
♡
Kjempefin blogg!:))
SvarSlettTusen takk for det! Kjempe hyggelig å høre:-)
SvarSlett♡
Anette