Eple muffins med osteglasur
125 gram mykt smør
180 gram brunt sukker
2 ts kanel
3 egg
1.5 ts bakepulver
180 gram hvetemel
2 epler, i små biter
- Romtemperert smør og sukker piskes godt. Smøret kan også settes i micro, maks 10 sec,hvis den er kald.
- Tilsett kanel.
- Pisk inn eggene, ett om gangen.
- Sikt inn mel, bakepulver.
- Skrell eplene, og kutt dem i små biter eller grov rives.
- Vend eplene forsiktig i røra.
- Legg muffinsformer i papir i et muffinsbrett.
- Fyll muffinsformene ca.2/3, litt over halvparten.
- Stekes på 175 grader i ca.20 min.
- Test med kakepinne for å sjekke om muffinsene er ferdige.
- La muffinsene stå i muffinsbrettet i 5 min før du tar de på rist.
- Avkjøl muffinsene på rist, må være helt kalde før du tar på glasuren.
Enkel cream cheese frosting
300 gram Philadelfia ost
ca.100 gram melis
2 ts vaniljesukker/sitronsaft
- Pisk kremosten med litt melis.
- Smak til med din favoritt smak, vanilje/sitron osv.
- Eventuelt kan du farge glasuren, bruk paste farge så ødelegger du ikke konsistensen. Denne gangen brukte jeg Paste farge; lemon, fra Wilton.Kjøpes hos Cacas.
- Når jeg skal sprøyte cream cheese bruker jeg oftest stor rund tip;2A fra Wilton, Cacas.
fås kjøpt hos cacas.no |
- På toppen dekorerte jeg med marsipan, brukte blomster utstikkere og lagde min egen enkle fantasi blomst. veldig greit hvis man har dårlig tid;-)
Her ser du en annen variant med cream cheese som topping.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar