Siden det er den internasjonale vaffeldagen i dag, ja, da må jeg finne frem vaffeljernet.
Fant frem en oppskrift fra Familie kokeboka. Jeg anbefaler den boka, veldig mye som frister fra middag til desserter og kaker.
cacas.no |
Ofte når jeg lager vafler eller pannekaker, så dropper jeg smør. Bruker smør i vaffeljernet, det holder bra.
Vafler med epler
80 gram smør, smeltet
150 gram brunt sukker/eller hvitt sukker
150 gram brunt sukker/eller hvitt sukker
4 egg
1/2 ts salt
ca.250 gram mel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 knivsodd malt nellik
ca.4 dl melk
2 epler (grovt revet)
- Bland sukker og egg.
- Tilsett resten av ingrediensene, smeltet smør, krydder, mel, bakepulver, salt.
- Rør godt sammen.
- Bland i melk. Vent med eplene.
- Og sett til side for å svelle ca.15 min holder.
- Skrell eplene, og skjær i båter. Grov riv epledelene!Og bland de forsiktig i røra.
- Så er det klart for steking.
- Jeg pleier å bruke smør til å smøre jernet med.
- Så er det bare å hive innpå når vaflene er ferdige. Det er godt med smør og brunost, eller rømme og syltetøy.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar