4. apr. 2011

Tea time med Tropisk aroma

Ble 31 år i helgen, og måtte jo lage bursdagskake til meg selv. Valgte sjokoladekaken Tropisk aroma, en av mine favoritter. Den holder seg i flere dager og blir bare bedre av å stå 2-3 dager før du spiser den. Jeg har en kakeform som jeg bruker for å lage denne kaken i, sjakkbrett formen (Checkerboard pan set) fra Wilton. den er perfekt til Tropisk aroma. Skal vise hvordan jeg gjør det med denne formen...
Beklager kvaliteten på bildene, har brukt mobilen og den gir ikke bra bilder:-(
Her er kaken etter at vi tok "hull på´n"
Tea time

TROPISK AROMA  
Oppskrift fra God morgen Norge
OBS.Hvis du skal lage denne kaken i sjakkbrett formen må du gange oppskriften på 3!
125 g mykt smør
250 g brunt sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts revet muskatnøtt
2,5 dl melk
3 ss kakao
  • Mykt smør og sukker piskes luftig. Har du glemt å sette ut smøret i god tid, sett smøret i mikroen noen sekunder.
  • Tilsett ett egg om gangen. Pisk godt!
  • Bland inn krydderet og bakepulveret. Vent med kakaoen!
  • Sikt melet i en annen bolle.
  • Bland inn melk og mel vekselvis i røra. Vend lett om.
  • Fordel røra i 2 boller.
  • Den ene bollen tilsetter du kakao. Den andre skal være lys.
  • Smør formen med smør og mel eller bare formfett.
  • Legg deler-ringen  fra sjakkbrett settet i formen.
  • Begynn å fordele røra der det skal være lys og mørk røre.
  • 2 former skal ha sjokolade ytterst og innerst. Og bare 1 form skal ha lys-kakerøre ytterst og innerst.
  •  Når du skal ta opp den "ring-skilleren", løft den forsiktig, rett opp. Skyll den i varmt vann og bruk den i neste form. "Skilleren" skal ikke i ovnen, da smelter den!!
2 former med sjokolade
1 form med lysrøre
  •  Stek kakene på 160 grader på nederste rille i ca.40 min. Bruk en kakepinne/strikkepinne for å sjekke om den er ferdig. Ikke stek den for lange da blir den tørr og kjedelig.
  • Avkjøl kaken i formen i ca.5-10 min før du hvelver den på en rist. bruk bakepapir på risten, så får ikke kaken sånne rille-merker.
  • Avkjøl kaken før du tar på sjokolade smørkremen.
  • Dynk litt med melk hvis du vil på hvert lag.
Kakene ferdig stekt!
Jeg 3 doblet oppskriften, fikk litt til overs som jeg lagde minimuffins av.
 Begynn med sjokolade smørkremen.
 Sjokolade smørkrem  
denne 3 doblet jeg også for å ha nok til sjakkbrett kaken
60 g mykt smør
ca 500 g melis
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4-6 ss sterk god kaff, smak deg til
  • Visp smøret hvitt og luftig.
  • Tilsett resten av ingrediensene. 
  • Smak deg til med kaffesmaken, jeg brukte en del kaffe og det ble veldig godt! Og jeg drikker ikke kaffe til vanlig:-)

  • Legg den ene sjokoladekaken nederst på et kakefat.
  •  Fordel godt med sjokolade mellom lagene!
  • Pass på sånn at du ikke lager det skjeve tårnet i Pisa:-) Dette blir en høy og fin kake.
  •  Legg så sjokolade smørkremen godt fordelt over hele kaken. Det kan være lurt å legge kaken i fryseren litt før du smører på kremen. da får du ikke smuler i kremen.
  • Hvis du legger et godt lag med smørkrem kan du bruke en dekor "kam"og lage fine mønstre i kremen. Enkel måte å pynte en kake.
  • Jeg la også en "duk" av marsipan på sjokoladekaken.
  •  Brukte her en mønsterlinjal for å stikke ut kantene.
Verktøyet jeg brukte
  • Jeg la så duken på kaken og satte på noen tea time lys fra Wilton.

Og så var det klart for fest.

2 kommentarer:

  1. Så flott kake og tropisk aroma smaker supergodt. Men kan jeg spørre deg om noe? Hvor har du fått tak i wilton-formen du har brukt? Jeg prøver å få tak i en slik men å kjøpe den på ebay blir for dyrt da det er høye fraktkostnader. Håper på svar.
    Ha en flott kveld uansett.

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg elsker også Tropisk aroma og kaken ble veldig god. Den kakeformen kan du kjøpe hos cacas.no i nettbutikken eller i butikken i Oslo sentrum. http://cacas.no/Produkt/2105-9961
    Sjakkbrett formen er min favoritt,kan jo også brukes uten den deleren. Ha en flotters kveld:-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...