Indisk krydret gulrotkake
2,5 dl brunt sukker
5 dl hvetemel
3 ts bakepuler
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1 ts ingefær, malt
1/2 ts nellik, malt
4 egg
3 dl kokosmelk eller rapsolje hvis du ikke liker kokos smaken
2 ts appelsin juice, kan droppes
8 dl grovt revet gulrøtter
1/2 ts salt
100g valnøtter, kan droppes
litt hakkede tørkede aprikos og svisker hvis du ønsker
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland det tørre sammen først...trenger ikke å bruke visp.
- Bland inn det våte gradvis inn.
minikakeri.blogspot.com |
- Bland alt sammen og fordel kakerøren i kakeformene (to 23 cm runde former har jeg brukt denne gangen).
- sett kaken midt i ovnen på 180 grader i ca.30-40 min, kommer ann på ovnen din. Bruk en kakenål for å sjekke om kaken er ferdig. Kaken skal være saftig!
- Avkjøles på rist i formen sin i ca.10 min før du hvelver den ut fra formen. Må avkjøles til den bli kald før du tar på kremost glasuren.
- legg den ene kaken nederst, fordel litt glasur over og legg den andre over. Fordel resten av glasuren over hele kaken eller bare på toppen som jeg gjorde denne gangen.
♢Denne kaken er god uten glasur også...kan da stekes i en liten langpanne og kuttes opp i firkanter. Dryss litt melis over!!
Glasuren
200 g kremost, philadelfia eller Tine kremost
150g meieri smør
300-400 g melis, smak deg fram
1 sitron, revet skall og ca.1/2 ts saft
pynt med frukt eller strøssel
her har jeg farget kremen med blå konsentrert pasta farge fra wilton |
Håper du vil like denne kaken! Ha en fin dag i regnet...
a
Kjempe fine kaker du lager!
SvarSletthei! takk for det... i forhold til dine kaker så blir det enkelt. har jo ikke så mye tålmodighet til så avansert pynt:-)
Slett