2 dl sukker
6 eggeplommer
100 g meieri smør, smeltes
2,5-3 dl siktet mel
1,5 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljesukker eller 1,5 ts vanilje bean paste/ekstrakt
2 dl fløte/helmelk
2 ts finrevet lime skall
1 ts limesaft
- Sett ovnen på 170 grader.
- Finn frem muffinsformer I papir og legg dem enkeltvis I et muffinsbrett.
- Visp sukker og eggeplommene sammen
- Tilsett fløten og smøret, rør samtidig som du heller I smøret.
- Tilsett resten av ingrediensene, og rør alt sammen.
- Fyll muffinsformen litt over halv fullt.
- Sett dem I ovnen I ca.20 min. Til de er gylne på toppen.
- La de avkjøles på rist før du tar krem på...
Hvit smørkrem med lime
100 g meieri smør, romtemperert
ca.300 g siktet melis
1 egg
ca.2-3 draper med hvit farge "hvitter" fra wilton eller bruk titandioxid
saften fra en hel lime
- Pisk det romtempererte smøret luftig og tilsett ett egg.
- Tilsett så inn siktet melis. Krenen skal være luftig og kremete-
- Smak deg fram med limesaften-
- Tilsett tilslutt hvit farge eller en annen ønsket farge, ta litt om gangen ti ldu får riktig farge.
- Jeg har brukt en 2D tip for å sprøyte kremen på disse småkakene. Og lagde en "rose swirl". Jeg begynte I midten av kaken og går rundt og avslutter på kanten forsiktig.... Smørkrem holder seg bra I flere dager.
17.mai Cupcakes
Har pyntet med bade rød og blå strøssel for anledningen.
17.mai feiring med familien
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar