Budapest kake
6 eggehviter
4 dl sukker
150 g grovmalte mandler
1 dl siktet hvetemel
1 dl mandelspon
Fyll:
1 boks hermetisk frukt: aprikos eller mandariner
3 dl kremfløte
- Dekk en bakeplate med bakepapir.
- Skill eggene,eggeplommene kan brukes til å lage vaniljekrem eller lime-muffins som jeg har oppskrift på her...
- Stivpisk eggehvitene I en helt ren bolle. Visp inn litt sukker om gangen. La det bli en stiv marengs, hvis du er usikker så kan holde bollen opp/ned. Holder marengsen seg I bollen er den BRA, renner den ut er den ikke stiv nok!
- Bland inn mandlene og siktet mel.Bruk en spatel og vend inn alt sammen forsiktig inn I marengsen,
- Fordel marengsmassen jevnt og forsiktig ut over bakeplaten.
- Dryss mandelspon over.
- Stek kakebunnen I ovnen på 160 grader I ca.20 min. Til mandlene beginner å bli gyllenbrune.
- Legg et stort stykke bakepapir på benken og hvelv kakebunnen KJAPT over på papiret. La platen ligge over kaken til den er avkjølt.
- Trekk forsiktig av bakepapiret som kakebunnen er stekt på.
Fyllet:
- La aprikosene renne godt av, minst mulig væske skal med...
- Visp fløten til krem
- Del aprikosene I små biter som du så blander inn I kremen.
- Fordel kremen over kakebunnen.
- Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret. Rull så papiret rundt kaken og legg den med skjøten ned.
- La stå I kjøleskap noen timer før servering eller over natten.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar