25. mai 2013

Budapest rullekake

Til 17.mai lagde jeg denne kaken, jeg trudde det skulle være vanskelig...men nei... Gikk ganske så bra og smakte friskt. Denne kaken er også for de som har eggeallergi, siden det er eggeplommen som forårsaker allergien. De fleste allergikere tåler eggehvite.



Budapest kake
 
6 eggehviter
4 dl sukker
150 g grovmalte mandler
1 dl siktet hvetemel
1 dl mandelspon
 
Fyll:
1 boks hermetisk frukt: aprikos eller mandariner
3 dl kremfløte
 
 

 
  • Dekk en bakeplate med bakepapir.
  • Skill eggene,eggeplommene kan brukes til å lage vaniljekrem eller lime-muffins som jeg har oppskrift på her...
  • Stivpisk eggehvitene I en helt ren bolle. Visp inn litt sukker om gangen. La det bli en stiv marengs, hvis du er usikker så kan holde bollen opp/ned. Holder marengsen seg I bollen er den BRA, renner den ut er den ikke stiv nok!
  • Bland inn mandlene og siktet mel.Bruk en spatel og vend inn alt sammen forsiktig inn I marengsen,
  • Fordel marengsmassen jevnt og forsiktig ut over bakeplaten.
  • Dryss mandelspon over.
  • Stek kakebunnen I ovnen på 160 grader I ca.20 min. Til mandlene beginner å bli gyllenbrune.
  • Legg et stort stykke bakepapir på benken og hvelv kakebunnen KJAPT over på papiret. La platen ligge over kaken til den er avkjølt.
  • Trekk forsiktig av bakepapiret som kakebunnen er stekt på.
 
 
Fyllet:
  • La aprikosene renne godt av, minst mulig væske skal med...
  • Visp fløten til krem
  • Del aprikosene I små biter som du så blander inn I kremen.
  • Fordel kremen over kakebunnen.
 
  • Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret. Rull så papiret rundt kaken og legg den med skjøten ned.
  • La stå I kjøleskap noen timer før servering eller over natten.
Lykke til!
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...