Jeg har lagt ut denne oppskriften tidligere men da uten bakekakao.
Jeg har lagd minimuffins, og en liten, høy 15 cm kake ut av denne oppskriften. Det blir veldig mange minimuffins, jeg mistet tellinga. Men over 50 ble det i hvertfall... Du kan også bruke denne oppskriften til en langpanne sjokoladekake eller i en vanlig rund kakeform. Uansett, den passer til alt!
Du kan godt halvere denne oppskriften hvis du ikke trenger så mye...
Enkle sjokolademuffins/kake
6 egg
6 dl sukker
4 dl matolje
4 dl kefir
ca.6 ss bakekakao
10 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker/2 ts vanille bean paste
2 ts natron
litt salt
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Egg og sukker vispes til eggedosis, visp i noen minuter så får du en utrolig fin eggedosis.
- Tilsett olje og kefir, røres sammen.
- Det tørre blandes, sikt melet.
- Bland det tørre i det våte, ta litt om gangen.
- Legg muffinspapirformer i muffinsbrettet og fyll dem ca.litt over halv fullt.
- Hvis du bruker en vanlig kakeform så legger du bakepapir i bunnen av kakeformen og sprayer med formfett langs kanten.
- Sett muffinsene i ovnen på i ca.10 min hvis det er minimuffins, det varierer så følg med. For å teste så bruk en kakenål eller strikkepinne.
- Hvis kaken ikke hever seg i midten, så dekk den til med aluminiumsfolie på toppen og sett ned varmen litt.
- Når muffinsene er ferdig lar du den stå litt før du tar dem ut av brettet.
- Legg så over på rist så de blir helt avkjølt.
- Lag så ostekremen.
- Jeg brukte sprøytepose med 2D tip til å dekorere kremen på disse minimuffinsene.
- PS. Hvis du vil ha en helt hvit krem (ikke eggegul) så bruker du en hvitter fra Wilton eller titandioxid som bu blander inn i kremen.Cream cheese frosting300 g Philadelphia ost, naturell (romtemperert)
100 g smør (romtemperert)
ca.200-300 g melis, smak deg fram
smak til med sitronsaft eller annen ønsket smakOst og smør blandes godt sammen og tilsett de andre ingrediensene gradvis. Det kan være du må tilsette mer melis, sånn at du får en fin og fast konsistens på kremen.
Bruk en håndmixer for å få riktig konsistens på frostingen. Sett frostingen i kjøleskapet for å få den til å stivne litt før du tar bruker den:-D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar