21. feb. 2015

Bollesøndag


Semlor/Hveteboller med sjokolade

2 ss malt kardemomme 
3 dl h-melk
50 g gjær for søt gjærbakst
1 1/2 dl sukker
1/2 ts salt 
1/2 hornsalt eller bakepulver 
150 g mykt smør
1 egg
11 dl hvetemel
100-200 g grovhakket mørk sjokolade

Fyll
Mandelmasse/ jordbærsyltetøy/nutella/makronfyll
Krem
3 dl kremfløte
1ts vaniljesukker 
50 g siktet melis

Dekor
Siktet melis på toppen

-Smelt smøret i en kjele, (du kan velge om du vil smelte smøret eller piske det sammen med sukkeret og egget.) og hell melken oppi.
La melkeblandingen bli fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen.
Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
Ha i hvetemelet og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.
Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca 7 - 15 minutter.
Avkjøl bollene...
Skjær av toppen av bollen, og lag en grop i den som du kan fylle med det du liker best, velg mellom jordbærsyltetøy, makronfyll, mandelmasse, nutella ol.
Pisk kremfløten, tilsett vaniljesukker og litt siktet melis. Bruk sprøytepose og en stor tip som 1B eller 1M. Sprøyt godt med krem på hver bolle, det blir nammi nam.
Den øvre bolletoppen kan kuttes som et hjerte, bruk en hjerteutstikker så får du et bra resultat.
Avslutt med melis på toppen.
Og server.

Kan fint fryses uten krem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...