Så nå bestemte jeg meg for å prøve å bake mitt eget burgerbrød. Og det ble så mye bedre.
Aldri mer butikk brød!
Denne oppskriften gir ca.12 burger brød. Disse er også fine som matpakke!
6 dl lunket vann
50 gram gjær
2 ts salt
2 ss olje
4 dl sammalt hvete, fin
4 dl sammalt hvete, grov
8 dl hvetemel
ca.4 ss melk, pensles på
på toppen kan du drysse litt sesamfrø eller linfrø.
- Begynn med lunken vann og gjær, røres sammen
- Tilsett så resten av det våte. rør alt sammen godt.
- Tilsett så det tørre, begynn med sammalt hvete og avslutt med hvetemelet. Ikke hell alt hvetemelet opp i bolla, hold noe igjen i tilfelle du ikke trenger mer.
- Deigen skal være fin og smidig, slippe kantene.
- Heves i 30 min, legg plastfolie over deigen eller et klede.
- Kna deigen på benken med litt mel under.
- Form emnene som runde brød, og trykk dem litt flate. Husk at de hever seg bra.
- Etterheves i ca.20 min.
- Pensle med litt melk på brødene og dryss litt linfrø/sesamfrø over
- Stekes på 200 grader i ca.15 min.
Nyt burgerbrødene med soyaburger og salat. Mmm...sunt og godt er det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar