21. sep. 2010

Deilige sitron muffins

I dag har jeg prøvd meg på sitron muffins, og de ble supre! Lys og fin røre som  passer bra til lys mønstret muffinsformer i papir. Frisk og saftig, og ikke altfor søte!

Denne oppskriften rekker til ca.24 muffins. Oppskriften er egentlig beregnet til 26 cm kakeform .

Sitronkake:
6 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
2 dl kefir, surmelk
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 sitroner, skall og saft.

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.
  3. Smelt smør og rør i melken, blandes i eggedosisen.
  4. Bland hvetemelet og bakepulveret forsiktig i røra. Litt om gangen!
  5. Rør i sitron safta og revet skall...
  6. Finn frem dine fine muffinsformer og muffinsbrettet. 
  7. Fyll muffinsene ca.2/3....
  8. Sett muffinsene i ovnen og la de stå i ca.30 min. Kommer ann på ovnen din
Man trenger egentlig ikke noe topping til disse, dryss bare litt melis på!
Men vil man gjøre dem mer amerikanske kan man jo lage litt cheesefrosting, (Philadelfiakrem, melis, sitronsaft).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...