15. okt. 2010

Smørkrem til cupcakes...

Det er så mange som kommer innom jobben som skal lage cupcakes og som trenger oppskrift på toppingen/frostingen! Så jeg tenkte å samle noen her som er bra å lage til cupcakes og til figurkakeformer!
Er du ikke så glad i smørkrem er cream cheese frosting veldig godt, oppskriften er her.




Buttercream/smørkrem, variant #1  ♡♡♡
Eggedosis smørkrem
Denne er bra, har brukt denne flere ganger. Ikke så "smørete" i smaken.

Grunnoppskrift
200 g. smør
1 egg
ca.200 g melis
2 ss. fløte/kokosmelk
1 ts. vaniljeessens/ekstrakt
eller annen smak man liker 
bringebær og sitron liker jeg best

Pisk smør og siktet melis godt, til det blir en luftig krem og får en fin eggehvit farge.  

Pisk et egg i en egen bolle og ha den i smørkremen og pisk dette godt sammen. Så tilsettes vaniljesmaken og fløten. Pisk dette godt inn med resten av kremen.  
 Husk at kremen skal være tykk og fast i konsistensen. Sett den i kjøleskapet en stund før du skal bruke den, så blir den mer fast!



Buttercream, variant #2 
 Føler jeg går opp 10 kilo bare å lese oppskriften:-)

50 g myk tsmør
50 g mykt Flott matfett
300 g siktet melis
1 ½ ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk

  • Denne er mer amerikansk, med matfett i tillegg til smøret. Hmmm....så sunt! :-D
  • Rør temperert smør og matfett sammen, tilsett melis, vaniljesukker og spe med melk eller annen væske etter behov. Kan godt lages i kjøkkenmaskin eller ved hjelp av håndmikser.
  • Du kan også tilsette noen dråper smaksessenser.



Smørkremen kan oppbevares i kjøleskap i ca.2 uker i en lufttett boks.



Smørkrem/buttercream variant #3

Grunnoppskrift
100 g smør/margarin (kan ta 50/50 smør og margarin)
300 g siktet melis
1 ts vaniljesukker
3 ss melk eller annen væske
eks. juice, kokosmelk


  • Pisk temperert smør og melis til det er jevnt blandet. Smøret skal bli fluffy! 
  • Å bruke ekte smør smaker best! HUSK! Smøret må være temperert for å få den rette konsistensen.
  • Tilsett væsken litt og litt .
  • Pisk til kremen er lett, luftig og smidig, og grei å jobbe med!
  • Tilsetter du flytende væske, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du de amerikanske gele fargene holder kremen konsistensen bedre.
  • Smaksessenser er også verdt å prøve!





Amerikansk vaniljesmørkrem, hvit
variant #4  ♡♡
Har fått testet den nå og den smaker godt, ikke så søtt og det er bra.
Litt mer komplisert enn de andre og kan ikke oppbevares over flere dager. Se video her.
Smaker best romtempererert, kremen blir hard hvis den er for kald.

4 ss mel
3,5 dl melk
Melk og mel kokes opp i en gryte under omrøring. la det stå noen sekunder på platen og rør rundt til det ser ut som en tykk grøt. Avkjøl til romtemperatur. Pass på at det ikke blir klumper i denne.

250-300 gr meierismør
1,5 dl melis (siktet)
1,5 tsk vaniljesukker/essens
Miks smøret helt hvitt og tilsett melisen og vaniljesukkeret litt etter litt, tilsett tilslutt den avkjølte melblandingen og miks godt. Ikke ha alt for høy hastighet på mikseren da du vil få masse luftbobler i kremen.



(c)2011 Wilton Industries, Inc. Used with permission. www.wilton.com


Tips til farging av kremen: 

Bruk en tannpirker når du bruker de amerikanske fargene, ta litt om gangen. Ta en ny tannpirker hvis du trenger å tilsette mer farge.
Hvis du vil ha sort farge bør du tilsette kakao først, så tilsett sort farge!
For å få rød farge kan du la kremen stå en dag i kjøleskap og se om den mørkner da.



7 kommentarer:

  1. veldigt go smør krem

    SvarSlett
  2. skal nr.1 piskes for hånd eller i maskin?

    SvarSlett
    Svar
    1. hei!du kan piske for hånd, men det er så slitsomt synes jeg!smøret skal piskes til den blir veldig luftig. jeg bruker maskin til det...

      Slett
  3. hei, er ny når det gjelder baking, kan noen forklare meg hva temperert smør er? finner ikke ut av det og google søk er ikke sammarbeidsvillig.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Idunn! Temperert smør er smør som har fått stå ute i rommet en liten stund, til den er blitt myk og lett å piske. Romtemperert! Vi snakker da om meieri smør :-) egg er også noe som bør være romtemperert før man bruker de i bakingen, sånn at ikke kaken detter sammen.

      Ha en fin kveld!

      Slett
  4. Hvor mange cupcakes er variant #1 nok til ca, tror du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det varierer litt hvor mange det går til, men ofte så går det til ca.15-20 stk. Det kommer veldig an på hvor mye krem man sprøyter på hver enkelt. Men jeg pleier å doble hvis jeg skal lage 30 cupcakes som er den mengden det blir til min standard oppskrift.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...