5. okt. 2010

Ingrid Espelid Hovig lager blåbærmuffins!video fra 1997

Se video fra fjernsynskjøkkenet til Ingrid Espelig Hovig!
Kjempe søt dame, og mange fine tips har hun å komme med!

Denne oppskriften har jeg ikke prøvd ennå, men det skal jeg få gjort snart!
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl sammalt hvete, fin
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stor banan, ca 200 g
  • 1 dl kultur- eller kefirmelk
  • 2 egg
  • 3/4 dl soyaolje
  • 2 dl blåbær, friske eller dypfryste

Slik gjør du

Sett ovnen på 180°C.
Ta av litt av melet, og bland resten av melet, sukkeret, bakepulveret, natronen og vaniljesukkeret i en bolle.
Mos bananen og visp den sammen med melken, eggene og oljen i en litt større bolle. Ha melblandingen i og rør raskt sammen med en slikkepott. Røren må ikke røres seig.
Dryss resten av melet over blåbærene og bland dem forsiktig i røren.
Bruk doble papirformer. Sett dem på plate med godt mellomrom. Fyll formene vel halvfulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 15-20 minutter. Kjenn med en kakenål om muffinsene er ferdigstekte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...