31. okt. 2011

Cupcakes dekorert med ananasblomster

En enkel og saftig cupcake med gulrot og ananas, toppet med sitron creamcheese frosting og ananasblomster. Denne oppskriften gir ca.12 medium cupcakes.



Cupcake med gulrot og ananas
1,5 dl matolje, rapsolje
3 egg
165 g brunt sukker
 ca.225 g siktet mel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
440 g gulrot, grov revet
160 g ananas, "krossad"

  •  Sett ovnen på 180 grader. Gjør klar 12 standard muffinsformer i et muffinsbrett.
  • Pisk egg, sukker, og olje sammen i en bolle.
  • Tilsett siktet mel, litt om gangen. Ikke pisk, men vend det inn i røra. 
  • Tilsett bakepulver, kanel.
  • Bland inn grovrevet gulrot og ananas forsiktig inn.

  • Fordel røra i muffinsformene, ca.litt over halvfullt, 2/3 fullt.
  • Stekes i ca.25 min...kortere hvis du bruker varmluft. de skal bli gyllen brune på toppen. De skal ikke stekes for lenge, da blir de tørre og kjedelige!!

  • Avkjøles på rist før du tar på frostingen.

Sitron creamcheese frosting
60 g smør
160 g Philadelfia kremost
2 ts finrevet sitronskall
ca.300+ g siktet melis, smak deg fram

  • Visp smør og kremosten sammen.
  • Tilsett siktet melis, litt om gangen.
  • Bland inn finrevet sitron. Det skal bli lett og luftig krem!!
  • Du kan farge kremen hvis du ønsker det, men bruk pasta farger. Konsentrerte farger ødelegger ikke konsistensen på kremen. 
Ananasblomster til dekor
  2 ss med sukker
2 ss med vann
12 løvtynne skiver med fersk ananas

det er ikke bare bare å få løvtynne skiver... :-)
  • Sett ovnen på 100 grader varmluft.
  • Bruk en skarp kniv og skjær løvtynne ananasskiver. Må skjæres tynt og jevnt.
  • Legg skivene på ovnsristen med ovnsplate under. 
  • Rør sukker og vann i en liten kjele på lav varme til sukkeret har smeltet.
  • La det så koke i 1 min.
  • Pensle ananas skivene med sukkervannet på begge sider.
  • La de tørke i ovnen i ca.1 time. De skal bli lysebrune på kantene...
  • Ta ananasskivene ut og legg dem over på en eggekartong, oppned.
  • Forme dem til blomster oppned på eggekartongen for å tørke.


 Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...