10. nov. 2011

Barnas brokkoliterte

God vegetar terte for store og små, og enkelt å lage på en vanlig hverdag. Inkluder barna i matlagingen så får de et bedre forhold til maten...hyggelig for de voksne og barna. Denne brokkoliterten er datteren min sin favoritt, kan serveres både varm og kald. Og er fin å ha med som matpakke med litt salat ved siden av.

 
Brokkoli terte 
oppskriften passer til en 23 cm terteform
 
Tertedeigen:
75 g hvetemel, siktet fullkorn mel
75 g grovt mel
75 g smør
2-4 ss vann

Fyll:
250 g brokkoli
(150 g grovrevet gulrot)
25 g smør
25 g fullkorn mel
3 dl melk
3 egg, vispet
1 ss god olivenolje
raspet muskatnøtt
revet ost
salt og pepper
(persille)
  • Ha melsortene og smørterningene i en bolle og arbeid sammen med fingrene til en grynet masse.
  • Tilsett litt kaldt vann, ca.2-4 ss, og bland alt sammen til det blir en fast deigklump.
  • Du kan nå enten kjevle deigen på en lett melet underlag eller som jeg pleier å gjøre: ta små biter av deigen, og trykk og form det ned i terteformen. Veldig enkelt.
  • Ta en gaffel og lag små hull rundt i tertebunnen.
  • Legg alumiumsfolie over terteskallet og fyll den med tørre erter eller bønner. 
Jeg har klart å knuse terteformen min og måtte bruke en ildfastform denne gangen.
  • Bunnen skal så stekes i ovnen på 200 grader i ca.25 min.
  • Ta formen ut av ovnen og fjerne ertene og folien.
Klar til å fylles
  • Begynn med fyllet mens terteskallet er ovnen.
  • Start med å lage hvitsausen/ostesausen.
  • Smelt smør i en kasserolle, tilsett melet.
  • Bland inn melken litt om gangen, til sausen blir glatt.
  • La småkoke noen få minutter.
  • Tilsett revet ost, en kopp med revet ost skal være bra nok.
  • Ta vekk fra varmen og avkjøl en liten stund.
  • Pisk eggene i en bolle. 
  • Bland ostesausen inn med eggene i bollen. Rør rundt hele tiden mens du heller sausen oppi.
  • Smak til med muskat, en god olivenolje, salt og pepper. Du kan tilsette persille hvis du ønsker det.
Egg og ostesausen er blandet
  • Skjær brokkolien i små buketter og skjær stilkene i tynne små skiver. Bruk hele brokkolien!
Skjær brokkolien i små passelige størrelser
  • Kok brokkolien i 3-5 min i en kasserolle med damprist. 
  • Legg så brokkolien over i terteskallet.
  • Hell sausen over og avslutt med litt revet ost, (parmesan hvis ønskelig).
Terten er klar til å stekes, kun revet ost på toppen som mangler
  • Stekes i ca. 15-30 min i forvarmet ovn på 180 grader. Det går fort hvis du bruker varmluft.
  • Den er ferdig når fyllet har hevet seg og er gyllenbrunt.
  • Serveres varm eller kald med en god salat til, og rømme!
Lykke til!


Hiv innpå!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...