6. sep. 2010

Raspberry cheesecake..

Dette er en stekt ostekake lagd  i muffinsformer...passer også til en ca.22 cm form.

Bunn:
250g Digestive kjeks
200g smør

Fyll:
2 beger (400g) Philadelfia ost naturell
1 beger (3 dl) Kesam vanilje eller naturell
200g sukker (smaker bra med 100g sukker også)
3 egg
2 ss hvetemel
1 beger (3 dl) Lettrømme
1 ss sitronsaft
1 ss finrevet sitronskall 
Og sesongens bær hvis du vil, blåbær eller bringebær er veldig godt.


VIKTIG! Alle ingrediensene bør være romtemperert, så sprekker ikke ostekaken så lett!

Ha kjeksen i en brødpose og knus dem til de er finsmuldret.,ha smulene over i en bolle og tilsett smeltet smør.Rør godt.
Trykk blandingen i en muffinsform, ca.1 ss i en standard muffinsform i papir.(Muffinsformene bør helst være i en muffins bakebrett.)
Trykk også litt langs kanten også. Legg ca.1 ss med blåbær eller bringebær oppi hver.

Bland ost og sukker i en bolle.Blandes godt,gjerne med håndmikser.
Ha i eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Ha i rømme, hvetemel, sitron og bland alt sammen godt.
Hell ostemassen over kjeksbunnen og stek den på 150 grader til den er stivnet igjennom.
Skru ned varmen til 100grader og la den stå noen minutter til, ca.15 min.

VIKTIG! Avkjøl minst 2 timer før servering slik at den "setter" seg.
Lag den gjerne dagen i forveien, så blir den god og kald.

Pynt med bær på toppen og server....Mmmm...deilig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...