Jeg har nå endelig fått lagd svenske kanelboller som jeg liker best:-) de ble spist opp ganske så fort, jeg måtte være rask å gjømme noen i fryseren.
Kanelbullar
50 gram fersk gjær
180 gram smør/margarin
5 dl melk
1,5 dl brunt sukker
3 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
Ca.14 dl hvetemel
Fyll:
Kanel
Brunt sukker
mykt smør
Pynt:
Perle sukker
- Smuldre gjæren i bollen.
- Smelt smøret og tilsett melken oppi.
- La smør/melk blandingen bli fingervarmt, lunkent.
- Tilsett smør/melk blandingen i bakebollen, sammen med gjær.
- Bland godt.
- Tilsett så sukker, kardemomme, vaniljesukker og litt salt. Rør godt.
- Tilsett tilslutt melet, begynn med lite... deigen skal være myk og smidig. Du har nok mel når deigen slipper kantene.
- La deigen heve i 30 min, dekk bollen med et klede.
- Kjevle deigen på melet benk, du kan dele opp deigen i flere emner.
- Kjevle en reklangulær "plate" av emnet.
- Smør godt med mykt smør som er blandet med sukker og kanel. Det blir best når du pisker (for hånd er bra nok) disse ingrediensene først sammen. Og så smøre på!! Tips fra Leila Lindholm i Sverige;-D
- Rull sammen til en "pølse".
- Kutt til passende skiver. ca. 1, 5 cm tykke skiver er greit.
- Legg skivene i muffinsformer.
- La bollene heve ca.30 min.
- Visp egg og pensle bollene forsiktig.
- Dryss over med perlesukker på toppen.
- Stekes på midterste rille på 200 grader i ca.10 min.
- Avkjøles litt på rist, de er veldig gode varme!!
- Kan fryses!
♡
Disse var gode!!
Himmelsk gode kanelbullar!!!
Nam nam,skal jammen prøve brunt sukker ;)
SvarSlettKlem
Mye bedre med brunt sukker, sunnere er det og enn hvitt sukker;-D
Slettha en flott dag!!