1. mai 2011

Skal du arrangere baby shower?

Det har blitt så vanlig nå å arrangere "baby shower":-) En hyggelig ting å gjøre..
Bilde fra bluecupcakebyjulie.blogspot.com
Bilde hentet fra mysweetandsaucy.com
Men hva er baby shower egentlig? Hvorfor arrangeres det? Jeg vet at det kommer opprinnelig fra Amerika...som alt annet:-)
Jeg gikk inn på Wikipedia for å finne ut mer;
Tradisjonel baby shower var gitt familiens førstefødte, og bare kvinner kunne være tilstede. Intensjonen var da at kvinnene kunne dele kunnskap og erfaringer om det å bli en mor. I disse dager har også menn fått lov å være med og man har også baby shower ikke bare for sin førstefødte...
Siden baby shower er en "gi gaver til den blivende mor", er festen ofte arrangert og "hosted" av en nær venninne enn en familie medlem. (det blir sett som uhøflig å tigge om gaver på vegne av Deres egen familiemedlem).
Bilde  er fra sweetretreat.ca

Det er ikke regler for når og hvor "dusjen" skal holdes. Det bestemmes av vertinnen. Baby shower kan også være etter babyens ankomst:-)
Gjester kan ta med store eller små gaver til den blivende moren. Typiske gaver er; bleier, baby flasker, baby klær og leker. Og man åpner opp gavene under festen mens man koser seg med små retter og kaker.
Bilde fra i-love-cupcakes.com

Noen vertinner arrangerer Baby-tema aktiviteter, som å smake på baby mat eller gjette babyens fødedato og kjønn. En fin ting å gjøre er å lage en bleie-kake...
 I disse bleie-kakene pynter man med det man trenger til en baby, utrolig kult!


Så denne tradisjonen fra Amerika kan godt bli igjen her i Norge også:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...