19. des. 2012

Kåring av Norges beste sjokoladekake

I "God morgen Norge" på tv2 var det kåring  av Norges beste sjokoladekake. Jeg som er chokoholiker må jo da få testet denne kaken.
Vinneren ble en dame fra Sandnes, gratulerer så mye til  Alice Hald Clark!


Juryen om denne kaken:

"Den er heftig, mektig, saftig og smaker av sjokolade. En kake for de store anledninger".

http://pub.tv2.no/multimedia/TV2/archive/01020/sjokovinner_1020502a.jpg

Her er oppskriften på Norges beste sjokoladekake. Sjokolademousse kake
Chocolate mousse cake
300 g margarin eller smør
300 g mørk kokesjokolade
5 dl sukker
6 egg
4 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts salt
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland resten av det tørre og sikt det inn i eggedosisen. Smelt margarin/smør og sjokolade, og bland det inn.     

Stekes i to 24 cm former ved 175 grader i 30 minutter. Må ikke stekes i varmluft, og ikke lenger enn 30 min. Ta bunnene ut av ovnen selv om de ikke virker ferdigstekt. La dem hvile i kjøleskapet et par timer. De kan gjerne lages dagen før bruk.
Sjokolademousse:
3 eggeplommer
40 g sukker
0,4dl + 2 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade
Smelt sjokoladen. Ha eggeplommene i en skål og tilsett sukker mens du pisker lett. Kok opp 0,4 dl fløte og tøm det over eggeplommene mens du visper lett. Pisk krem av resten av fløten, og vend den forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen når den er blitt kald (35-40 grader).
Sjokoladekrem:
80 g dronningsjokolade350 g smør
350 g melis
100 g philadelphiaost
4 ss kakao
2 ss sterk kaffe
Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Pisk smør og kremost sammen. Tilsett kakao, melis og kaffe vekselvis og ha i smeltet sjokolade til slutt. Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel sjokolademoussen oppå. Legg den andre bunnen oppå og dekk hele kaken med et lag sjokoladekrem. Ha resten av kremen i en pose med en liten metalltupp, og lag små rosetter rundt kanten nede og oppå kaken, samt en litt større midt på kaken. Pynt med ferdig sjokoladedekor.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...