18. apr. 2013

Oppskrift på gode rislapper med mandler og kardemomme

Det er veldig lenge siden jeg lagde rislapper, i hvertfall 10 år siden. Og siden jeg hadde grøt rester fra i går så var det på tide å lage lapper.


RISLAPPA

6 dl ferdig risgrøt
4 egg
2 ss brunt sukker
4 ss grovmalte mandler
ca. 200 g fullkorn hvetemel
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme

  • legg grøt restene i en bolle
  • tilsett egg, mandler, kardemomme, sukker og salt. bland alt sammen godt.
  • tilsett så hvetemelet litt om gangen, det kan være du trenger litt mer eller mindre.
  • Smelt smør i stekepanna. Lag små lapper med spisekje i panna, glatt dem litt med skjeen så de ikke blir så tykke. Stekes til de blir gylne på hver side.
  • Kan serveres med bær, rømme, iskrem eller noe annet godt som frister...
mine rislapper med litt siktet melis på toppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...