16. okt. 2010

Deilige After eight cupcakes

En deilig "Etter åtte"cupcakes med ganache.
Denne røra skal være tykk og resultatet skal være fudgy!!
Det blir ca.12 cupcakes ut av denne...


After eight cupcakes

100 g smør
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
1,5 dl sukker
2 egg
1,5 dl mel
1/2 dl kakao
1,5 ts bakepulver
2 ts sterk kaffe
12 stk after eight


Start med sjokolade og smør som legges i en bolle, og legges i mikroen i ca.1-2 min. 
Eller varmes på svak varme i en kasserolle. Rør rundt av og til!
Tilsett de andre ingrediensene i bollen. After eight sjokoladene skal ikke blandes i røra.

Plasser muffinsformene i et muffinsbrett og putt en 1,5 spiseeskje med røre i hver form.
Legg after eight sjokoladen på toppen.


Stekes på midterste rille i ca.20 min på 180 grader. Husk at denne skal være litt fudgy inni.
Kommer nok til å sprekke litt på toppen, men det synes ikke når glasuren kommer på.
La de avkjøles på rist før du tar på glasuren.



 Tips! Hvis du bruker lyse muffinsformer og har en mørk røre så er det best å ta to muffinsformer i hverandre, eller plasser et likt muffinspapir utenpå når de er ferdig stekt, så kommer fargen og mønsteret bedre frem. Eller så kan du bruke wrappers fra PME og ta rundt, det blir kjempe flott!


Og så glasuren:

After eight sjokolade ganache

10 stk after eight
50 gram mørk sjokolade, 70% kakao
1 dl fløte
 Alt varmes i en bolle i mikroen i ca.1-2 min. Rør om av og til. Eller putt alle ingrediensene i en kasserolle på svak varme. Pass på sånn at den ikke begynner å koke. Rør om hele tiden.
Avkjøl i noen minutter og bruk en teskje for å ta glasuren på toppen av cupcakes´ene.
Kan pyntes med strøssel eller blomster.
After eight cupcakes til en dåp med figurer i fondant


Mmmm...smaker bra!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...