Så jeg måtte bare ha den oppskriften!
Det blir ca. 30 boller, kan selvfølgelig fryses!
Her har jeg tatt på litt after eight ganache, oppskrift her.
Hveteboller
3 egg
250 g sukker, kan bruke brunt sukker
1 ts salt
2 dl matolje, rapsolje er bra
2 dl appelsin juice
1/2 pakke gjær
5 dl melk
ca.1, 5-2 kg hvetemel,
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
Ca.2 pakker vaniljekrem hvis du skal lage skoleboller
1 egg til pensling
- Begynn med å vispe egg og sukker sammen, tilsett salt, appelsin juice og olje.
- Smuldre gjær og lunken melk sammen og bland det sammen med de andre ingrediensene.
- Bland inn hvetemelet, kardemomme og vaniljesukker, litt om gangen, til du får en glatt og fin bolledeig. Røres i 6 min i en kjøkken maskin.
- Sett deigen til heving i bollen i 30 min.
- Hvis du er så lat som meg, så trenger du ikke å ta hele deigen ut av bollen over på en melete benk. Jeg pleier ofte å ta en håndfull med deig og lage en ball av deigen i hånda, bruker begge hendene og man får en flott bolle fasong.
- Sett bollene på en stekeplate med bakepapir. La de heves 1 time før steking.
- Pensles meg egg før steking.
Bollene stekes på nederste rille i 3o min på 180 grader.
Avkjøles på rist!
Boller med vaniljekrem
♡
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar