26. okt. 2010

Havrekjeks med mørk sjokolade

 
Havrekjeks til en spesiell som har bursdag snart!


Havrekjeks med mørk sjokolade
2 dl havregryn, ristet
200 g smør
1 dl brunt sukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
50 g mørk sjokolade, hakket
  • Rist havregrynene i stekepannen på middels varme til de får litt farge. Legg de over på en tallerken til de blir avkjølt.

  • Rør romtemperert smør og brunt sukker til det blir luftig. 
  • Bland inn havregryn, hvetemel og bakepulver og rør godt sammen. 
  • Hakk sjokoladen i små biter og bland det forsiktig inn i deigen. 
  • Jeg brukte hendene mine og blandet alle ingrediensene godt sammen eller bruk en kjøkken maskin. 
  • Lag små kuler av deigen med hendene eller med en spisekje. 
  • Legg de små kulene på en stekeplate med bakepapir. Press ned ballen med en gaffel, sånn at de blir ca. 2 cm tykke. Ha litt avstand mellom hver, de kommer til å smelte litt utover. 
  • Stekes på 200 grader i i ca.10 min.
  • Når de er ferdig stekt er de veldig porøse, la de stå litt på plata før du overfører de til risten. La de avkjøles helt før du serverer...Mmmm...nammi!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...