Minimuffins med smak av julens krydderier...Mmm yummi.
Fint å gi bort til venner og familie i jula.
Denne oppskriften gir ca.24 minimuffins.
Honningkake minimuffins
150 g honning
100 g brunt sukker
70 g smør
3 ss melk
250 g hvetemel
1 klype malt kardemomme
1/2 ts malt kryddernellik
2 ts malt kanel
1 ts pepperkakekrydder
1 ts kakaopulver
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 klype salt
2 egg
Annet du kan tilsette; hakkede mandler, aprikos/multebær syltetøy
Har fått meg minimuffins brett for anledningen. Og så passet det fint med disse søte miniformene med gingerbread boy. Alt kommer fra cacas.no |
Da starter vi:
- Varm honning , sukker, smør og melk i en liten kjele på svak varme. Til sukkeret har løst seg opp i væsken. Rør forsiktig. Avkjøl blanding.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Bland det tørre:mel, krydder, kakaopulver, bakepulver, natron og salt. Sikt melblandingen inn i den avkjølte honning blandingen.
- Bland inn egg.
- Tilsett 100 gram hakkede mandler hvis du ønsker det.
- Sett papirformene i minimuffins brettet.
- Hvis du vil ha litt multebær eller aprikos syltetøy i, ta 1/2 ts syltetøy oppi papirformene før du tar oppi røra. Dekk så over med muffinsrøra. Ikke la det bli så fullt.
- Fyll formene med røre, fylles aldri mer enn 3/4 fullt.
- Stek muffinsene i ca.15 min midt i ovnen eller til de får en gyllen farge på toppen.
- La muffinsene hvile i muffinsbrettet noen minutter før du tar dem ut.
- Avkjøl muffinsene på rist.
- Dryss melis over og dekorer med lite rødt marsipan hjerte hvis du vil det.
Disse er fine å gi bort i gave. |
Her har jeg lagt muffinsene i små kakebokser. |
- Lykke til!
♡ Anette
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar