Jeg har valgt å lage denne kaken i små porsjoner, så blir ikke alt spist opp med en gang. ♡
Både standard muffins og minimuffins har jeg lagd denne gangen! Og godt ble det!!namminam...
Carrot cupcakes
100 g sammalt hvete
100 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts ingefær
1/2 ts malt muskatblomme
1 ts natron
3 dl matolje, solsikke/rapsolje
100 g brunt sukker
4 egg
90 g lys sirup
400 g revet gulrot
50 g valnøtter (kan sløyfes)
- Start med alt det tørre som blandes i en bakebolle, (trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin).
- Rør inn sirup og matolje.
- Sammenpisk eggene for seg og rør forsiktig inn eggene i røra. Ikke rør for mye.
- Vend forsiktig inn de revne gulrøttene.
- Ha røren i en smurt muffinsbrett eller bruk muffinsformer i brettet.
- Fyll formene ca. 3/4 fullt.
- Stekes på 180 grader i ca. 25 min. Minimuffins trenger kortere tid. Bruker du varmluft går det fortere så vær forsiktig. Så følg med! Stekes de for lenge blir de kjedelig tørre.
- Avkjøles på rist. Ta på frostingene når de er helt avkjølt hvis ikke så smelter kremen:-(
og så til den deilige kremost frostingen:
Cream cheese frosting
180 gram kremost (Philadelfia)
60 gram Smør
ca.180 gram melis
1 ts vanilje sukker eller essens
2 ts sitronsaft
- Ha mykt smør i en bolle, bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Og pisk smøret mykt og luftig.
- Bland inn kremosten.
- Ha melisen i, jo mer melis jo søtere blir det. Men melisen gjør også at den blir mer "fast".
- Bland inn vanilje essens og sitronsaft.
- La kremen stå kaldt i ca.1 time. ta blir den fastere og er klar til å brukes på muffinsene.
- Bruk en stor tyll/tip til å sprøyte på, 2D,1B eller 1M fra Wilton er fine.
- Begynn i midten og gå "runden". Så blir det en fin rose topping!
Har brukt Pearl lustre spray fra Cacas for å få mer shimmer |
En start pakke med flere tiper og sprøytepose for cupcakes- |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar