4. mar. 2011

Lavkarbo spinatmuffins

Muffins trenger ikke å bare være søte småkaker, men også sunn lunsj mat.
Denne oppskriften er veldig enkel og rask. Og gir ca. 16 muffins.
Du kan velge om du vil bruke muffinsformer i papir i muffinsbrettet eller ikke...

Ca.250 gram hakket fryst spinat
1 halv løk
1 hakket hvitløk fedd
4 egg
2 dl fløte, surmelk er også greit
140 gr fetaost
1/4 ts malt muskat
pepper
revet ost på toppen

  • Stek løk, hvitløk.
  • Tilsett spinaten, la den "godgjøre" seg på middelsvarme i noen minutter.Rør rundt av og til.Væsken fra spinaten skal dampes bort.
  • Visp egg, fløte og krydder sammen i en bolle.
  • Bland spinatblandingen i eggblandingen...Rør forsiktig rundt.
  • Bland tilslutt inn  fetaosten,  rør forsiktig.
  • Fordel røren på et smurt muffinsbrett eller i muffinsformer.
  • Dryss revet ost på toppen.
  • Stekes på 175 grader i ca. 30 min, til eggeblandingen har stivnet og osten har fått en fin gyllen farge på toppen.
  • Spis de varme eller kalde med salat. oppbevares i kjøleskap og kan fryses.


4 kommentarer:

  1. Hei! Så fin blogg du har! Tenkte jeg skulle prøve oppskriften her, men jeg ser ikke hvor fetaosten skal blandes i?

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for at du liker bloggen♡
    Du blander fetaosten i eggeblandingen:-)skal få det inn beskrivelsen...
    Anette

    SvarSlett
  3. Spennende oppskrift. Hvilken type fetaost brukte du? Apetina? Fin blogg også forresten :) Hvor mye hevet de omtrent?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Theamor! Jeg har brukt Apetina sin ja og de hever seg ikke noe særlig! Fint at du liker bloggen, setter pris på tilbakemelding:-)Ha en fin kveld!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...