Måtte bare prøve det. men jeg liker nå best naturlig farge på bollene...
Grønne vanilje boller
3 egg
250 g sukker, kan bruke brunt sukker
1 ts salt
2 dl matolje, rapsolje er bra
2 dl appelsin juice
1/2 pakke gjær
5 dl melk
ca.1, 5-2 kg hvetemel,
3 ss vaniljesukker
1 ts kardemomme
ca.1/2 ts blad grønn pasta farge
ca.1/2 ts blad grønn pasta farge
kransekake masse til fyll eller sjokolade biter
1 egg til pensling
- Begynn med å vispe egg og sukker sammen, tilsett salt, appelsin juice og olje.
- Smuldre gjær og lunken melk sammen og bland det sammen med de andre ingrediensene.
- Bland inn hvetemelet, kardemomme og vaniljesukker, litt om gangen, til du får en glatt og fin bolledeig. Røres i 6 min i en kjøkken maskin.
- Hvis du vil ha grønne boller, kan du ta litt av melken i et glass og tilsette litt av grønn pastafarge, røre sammen og bland det godt i bolle deigen.
- Sett deigen til heving i bollen i 30 min.
- Del opp bolledeigen til passelige emner, hvis du vil fylle med kransekakemasse eller sjokolade gjør du bollen litt flatere og så forme den til en ball.
- Sett bollene på en stekeplate med bakepapir. La de heves 1 time før steking.
- Pensles meg egg før steking.
- Bollene stekes på 180 grader, på nederste rille i ca.30 min, de skal bli gylne på toppen.
- Avkjøles på rist.
Hvis du ikke setter dem så tett som jeg gjorde her, så får de en finere fasong synes jeg |
Det ble nok av boller
|
♡
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar