26. feb. 2013

Chocolate cake with blueberry lemon cream cheese frosting

Happy Valentine! Her er en nydelig og saftig sjokoladekake med osteglasur og ganache på toppen. Osteglasuren er med friske blåbær og sitron. På toppen har jeg pyntet med Love Hearts siden det er Valentine's day. Så kaken passer fint å lage til sin kjære. En enkelt kake å lage for alle...nybegynnere også.


Sjokolade kake 

Passer til 3x 23 cm lav kakeform
eller 2x 20-23 høy kakeform

7 dl sukker
150g smør
3 store egg, skilles
1,5 dl kakaopulver
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2-3 ts ekte vaniljesukker
3 dl kefir
1 ts natron
3/4 dl melk

  • Skill eggene, eggeplommene piskes med sukker og halve smøret.
  • Smelt resten av smøret i en kasserolle og bland inn kakaopulveret i smøret.
  • Bland alt sammen i en bolle.
  • Rør inn resten av ingrediensene, utenom eggehviten, sikt inn hvetemel, bakepulver osv.
  • Pass på sånn at det ikke blir klumper i røra.
  • Stiv-pisk eggehviten i en egen bolle, den skal bli så stiv at du kan holde bollen opp -ned. 
  • Vend forsiktig inn eggehviten i kakerøra.
  • Fordel røra i en smurt kakeform med bakepapir i bunn. Har du bare en kakeform kan du steke en om gangen. Eller så kan du kanskje bruke en stor langpanne å steke kaken i, og så dele den sånn at du får en høy og fin kake. Kaken trenger ikke å være rund!
  • Kaken stekes på 175 grader i ca.30 min. Bruk en kakenål for å sjekke om kaken er ferdig stekt.
  • Avkjøles på rist i formen.

Jeg har ikke fylt kakeformen helt opp med røre siden jeg måtte fordele det på 3 former.


Blueberry lemon cream cheese frosting
400 g Philadelfia kremost
200 g mykt smør
Ca.200 g siktet melis
Ca.1/2 kopp med friske blåbær, puree
Saft fra en halv sitron og litt revet sitron skall. Smak deg fram

Pisk kremosten og smøret godt sammen først.
Lag puree av blåbærene,du kan bruke en sil og presse blåbær saften ut...
Bland det inn i kremen med litt av blåbær skallene også...
Tilsett så sitronsaft fra en halv sitron og litt revet sitronskall.
Sikt inn melisen inn i kremen, litt om gangen
Smak deg fram, trenger du mer melis? Eller kanskje du ønsker en sterkere sitron smak. Ja du tar du mer av det!
Sett glasuren i kjøleskapet en time før du smører på kaken.
Smør litt osteglasur oppå den ene kaken, legg så den andre kaken over. Smør så resten over hele. Du kan sette tilside litt krem, hvis du vil lage små rosetter av krem på sjokolade ganachen,som på bildet.

Sjokolade ganache
100 g Dronning sjokolade
1 dl kremfløte
3 ts ekte vaniljesukker

Smelt sjokoladen på svak varme med fløte. Rør rundt. Og tilsett litt vanilje smak.
Hell så ganachen over toppen på kaken, bruk en spatula og bre over hele toppen og la det renne litt over kantene. Sett kaken i kjøleskapet til ganachen har herdet.

Hvis du har gjemt bort litt krem, kan du sprøyte litt over ganachen. Lag så små rosetter med sprøytetip, bruk en litt stor tip 1M / 2D ol.
Har du noen hele og fine blåbær igjen kan putte en blåbær på hver rosett.







11 kommentarer:

  1. Nam! Denne ser helt herlig ut - må prøves! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. God men ganske så søtt!har lagt deg inn under blogger jeg følger....ha en fin søndag!!

      Slett
  2. Hei!
    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne kaken til helga!
    Ser at du har brukt samme oppskrift som til "Saftig sjokoladekake". Men til sjokoladekaken er det brukt 3 former - ikke 2 som her. Innholdet ellers ser ganske likt ut. Passer røremengden best til 2 eller 3 former med tanke på steketid osv? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Det er den samme oppskriften ja. Jeg har brukt 3 former, men de er halvfulle. Gjorde det på den måten siden den kaken er så skjør og vanskelig å dele opp. Du kan fint bare bruke 2 former, røren passer til det...Lykke til!!! Takk for at du kommer med tilbakemelding. Fortell meg gjerne hvordan resultatet ble...

      Slett
    2. Takk for raskt svar! Med "vanskelig å dele opp", mener du da at den smuldrer lett? Tror jeg skal prøve meg på begge kakene da vi skal ha selskap :)

      Slett
    3. Det er en luftig kake, pga eggehviten. Så det er nok derfor den er vanskeligere å dele opp, kakebunnen er så "skjør". Men jeg har ikke prøvd å fryse kakenbunnen først, og så delt den opp når den er tint halvveis opp. Det kan være det fungerer bedre. Lykke til!!

      Slett
    4. Flott! Kakene står i ovnen nå, men etter 40 minutter er den fortsatt flytende :/ Tålmodighet er virkelig ikke min sterkeste side... Bortsett fra det - enkel og veldig grei oppskrift!! :)

      Slett
    5. Flotters! Tålmodighet har ikke jeg så mye av heller dessverre! Vet hvordan det er å vente i spenning på det som er i ovnen;-)

      Slett
  3. Begge kakene falt sammen på midten, så er mildt sagt skuffet :/ Så... jeg får bake to nye, og heller ha fire tynne bunner ;) Men, smaken var GOD!

    SvarSlett
  4. Nei...så kjedelig:-) ikke kast dem,.du kan smuldre de opp og lage cake pops. Det kan hjelpe å legge aluminiums folie over kaken for å få den mer gjennomstekt...

    SvarSlett
  5. Godt tips med cake pops!! Den saftige sjokoladekaken falt best i smak, så den er bakt på nytt - og skal serveres i dag! Er kjempefornøyd :) :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...