28. juli 2013

Enkelt kakeoppskrift med sitron og bringebær

Det tar sin tid med innlegg i disse dager, men å sitte foran macen når det er sol og varmt ute er uaktuelt. Men i dag er det litt regn og da er det greit å få gjort litt husarbeid og andre ting som er satt på vent.

Jeg vil dele denne kakeoppskriften som jeg lagde sist, "Leopard kaken". Det er en kake som holder seg lenge saftig og kan lages flere dager i forveien. Jeg bruker denne istedenfor sukkerbrød som jeg synes blir fort tørr og kjedelig.


Enkelt grunnoppskrift på kakebunn
 passer til en ca.25 cm kakeform
6 egg 
6 dl sukker
4 dl matolje
4 dl kefir
1 dl appelsinjuice, (eller annen smak som sitron, vanilje, kakao osv)
10 dl hvetemel
6 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker
2 ts natron
litt salt 
  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Egg og sukker vispes til eggedosis, visp i noen minuter så får du en utrolig fin eggedosis.
  • Tilsett olje og kefir, røres sammen.
  • Det tørre blandes, sikt melet.
  • Bland det tørre i det våte, ta litt om gangen.
  • Tilsett smak som du ønsker, sitronsaft/ appelsin/ bær/ kanel.
  • Legg bakepapir i bunnen av kakeformen og spray med formfett langs kantene.

  •  Sett kaken i ovnen i ca.45 min, det varierer så følg med på kaken. For å teste så  bruk en kakenål eller strikkepinne. Hvis kaken ikke hever seg i midten, så dekk den til med aluminiumsfolie på toppen og sett ned varmen litt. 
  • Når kaken er ferdig lar du den stå litt før du hvelver den ut av formen.
  • Legg kaken så på rist så den blir helt avkjølt. 
  • Hvis du ikke skal fylle kaken sammen dag, så dekker du den til med plastfolie og setter den i kjøleskapet eller i fryseren.

Del kaken i 2 eller 3 deler, kommer ann på høyden på kaken. Fordel så ønsket fyll mellom lagene...

Forslag på
Kakefyll 1:

Lemon curd
saften av 1-2 sitroner
2 ts revet sitron skall
75 g sukker
4 eggeplommer
60 gram usaltet smør

Ha alle ingrediensene i en bolle. 
Sett bollen over en kjele med kokende vann.
Visp det sammen til det får passende konsistens.
Ta bollen fra varmen
Legg kremen over i en glasskrukke eller en annen bolle med lokk.
Kremen holder seg i ca. 2 uker i kjøleskapet.


med kakefyll 2:
 Eggedosis smørkrem med bringebærsmak
grunnoppskrift
200 g. usaltet smør
1 egg
ca.200 g melis
2 ss. fløte/melk/kesam
bringebær smak fra LorAnn oils
eller annen smak man liker 
og litt rosa pastafarge

Pisk smøret godt, ta 4 ss. med melis til det blir luftig og får en fin eggehvit farge.  

Pisk et egg i en egen bolle og ha i smørkremen og pisk dette godt sammen. Så fløten. Pisk dette godt inn med resten av kremen.  Tilsett ønsket smak, smak deg fram...
Sikt melis i røren, litt og litt om gangen, til du er fornøyd med konsistensen. Husk at kremen skal være tykk og fast i konsistensen. Sett den i kjøleskapet en stund før du skal bruke den, så blir den mer fast!Pisk den så på nytt før du bruker den.

  • Del kaken opp i 2 eller 3 deler. 
  • Fordel først lemon curd og så bringebær smørkremen over kakebunnen.
  • Hvis du skal trekke kaken med fondant eller marsipan må du passe på og også ha nok smørkrem til å ha rundt kaken. HVis du vil kun ha krem over hele kaken kan du bruke den du måtte ønske, sjokoladesmørkrem, eller den samme som i fyllet, bringebær smørkrem.
  • Hvis du lurer på hvordan jeg gjorde dekoren på fondanten, se forrige innlegg...
Ha en fortsatt flott sommer... 

LØV 

Anette

8 kommentarer:

  1. Hei! Er det sånn at du smører bunnen med lemon curd og og har bringebær smørkrem over? eller har du de på hver sin bunn?
    Har aldri prøvd lemond curd før og syns det hørtes veldig godt ut:-)

    Hilsen Mona:-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Mona. Ja jeg smører bunnen først med lemon curd og så bringebær smørkrem over. Dette kan du gjøre 1-2 dager i forveien. Da trekker "curden" seg inn i kakebunnen og kaken blir bare mer saftig. :-) jeg fikk veldig gode tilbake meldinger på den kaken og den holdt seg frisk lenge... neste gang skal jeg teste lemon custard, elsker alt med sitron:-)

      Slett
  2. Tusen takk, da skal jeg prøve det. Hørtes så godt ut. Tenkte jeg skulle prøve med bringebær mousse over. Gleder meg:-)

    SvarSlett
  3. Hei. Kan denne bakes i rundform, i to omganger? Og hvor mye smør skal brukes i lemon curd-fyllet?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Ja du kan ta det i 2 omganger. Det er en ganske stor røre.
      60 gram smør skulle det stått;-)

      Slett
  4. Supert, tusen takk! :) Har du noen forslag til hvilken størrelse jeg burde bruke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan bruke fra 23-28cm, det kommer egentlig ann på høyden på kakeformen du har. De formene jeg har brukt er 7 cm høye og fyller en del...
      Bruk det du har av kakeform, blir det noe kakerøre til overs fyll det i muffinsformer.
      Kakeformene fylles cirka litt over halvfull, 2/3.

      Lykke til!! ;.)

      Slett
  5. Gode tips, takk skal du ha! :) Gleder meg til å bake nå:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...