8. nov. 2011

Deilig sprø cookies

Mine favoritt cookies, de ligger ikke lenge i kakeboksen. Best å gjemme de godt hvis du vil beholde noen for deg selv...
Anbefaler deg å doble oppskriften så har du noen ekstra:-)


Cookies med sjokolade og nøtter 
ca.12-14 stk
 
125 g mykt smør
100 g brunt sukker
1 egg
125 g hvetemel, siktet
1/2 ts bakepulver
1/2 ts havsalt
1 ts vaniljesukker
100 g mørk sjokolade, grovhakket
50 g nøtter (eks.valnøtter, hasselnøtter) grovhakket

  • Ha mykt smør og brunt sukker i en bolle eller food processor.
  • Tilsett egget.
  • Sikt inn mel, bakepulver og tilsett resten av ingrediensene.
  • Jeg bruker hasselnøtter, men valnøtter er også godt. Nøttene og sjokoladen skal grovhakkes og blandes oppi bolla.
  • Legg plastfolie på kjøkkenbenken, og skrap deigen ut av bollen. Fordel deigen ut i midten på plastfolien sånn at du kan rulle den sammen til en lang pølse. Pakk folien rundt deigen.
  • Legg deigen i kjøleskapet ca.30 min, til den blir kald.
  • Når kaken skal stekes, fjerner du plasten og skjærer ca.2 cm tykke skiver av "pølsa". 
  • Legg skivene med 3 cm mellomrom på bakeplaten.
  • Stek dem i ovnen på 180 grader i ca.15-20 min.
  • Legges på rist og avkjøles.
Mmmm...disse er så gode. Lykke til!!


7 kommentarer:

  1. Hei,. jeg tenkte å prøve disse kakene, men jeg skjønte ikke helt denne delen:
    Skrap deigen ut på en stor firkant plastfolie. Fordel deigen ut sånn at du kan rulle den sammen til en lang pølse. Pakk folien rundt deigen og vri endene.
    Legg deigen i kjøleskapet ca.30 min eller til den skal stekes.
    Når kaken eskal stekes, tar du deigen ut av plasten og skjærer ca.20 cm tykke skiver.

    :)

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg skal se om jeg klarer å forklare det på en annen måte:-)
    Legg plastfolie på benken og skrap deigen ut fra bollen over på plastfolien...fordel da deigen sånn at du kan rulle den sammen som en lang pølse. Legg "pølsa" i kjøleskapet, til den har blitt kald. Og da kan du kutte pølsa opp i 2 cm tykke skiver. Legg skivene så på bakepapiret med 3 cm mellomrom. PS. hvis du merker at deigen blir for myk igjen, putt den tilbake i kjøleskapet litt til.Deigen holder seg bedre i fasongen når den skal stekes hvis deigen er kald. Håper du skjønte det bedre nå... :-D

    SvarSlett
  3. Det er skrivefeil der det står 20 cm tykke skiver, har rettet den til 2 cm.... :-) da blir det mer riktig!!!

    SvarSlett
  4. Haha, jeg klødde meg i hodet da jeg så det stod 20 cm ja;)
    Nå har jeg skjønt det.
    Jeg skal teste ut:) Takk for all hjelp.

    SvarSlett
  5. hehe...stor forskjell på 20 og 2 cm tykke skiver...hihi!! Det er veldig gode cookies så du blir ikke skuffet!!Mine forsvant etter 2 dager,de er ikke så usunne heller. Det er jo bruntsukker, nøtter pluss mørk sjokolade...kan det bli bedre? lykke til:-D

    SvarSlett
  6. Kjærlighet denne bloggen, holde oppe det store arbeidet ønsker deg alt godt...

    Julebord

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...