26. sep. 2012

Saftig sjokoladekake. En klar vinner!

En utrolig god og saftig sjokoladekake som store og små elsker. Kaken holder seg lenge i kjøleskapet og kan fint fryses.

Datteren min på 8 år har pyntet kaken med friske jordbær.Veldig godt med frukt eller bær til kaken...Mmm!! Jeg har brukt 3 runde lave kakeformer på 23 cm til denne oppskriften. Da blir det en høy og fin 3 lags kake. Du kan fint bruke 2 høye kakeformer også.
Her kommer oppskriften:

7 dl sukker
150g smør
3store egg, skilles
1,5 dl kakaopulver
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2-3 ts ekte vaniljesukker
3 dl kefir
1 ts natron
3/4 dl melk

  • Skill eggene, eggeplommene piskes med sukker og halve smøret.
  • Smelt resten av smøret i en kasserolle og bland inn kakaopulveret i smøret.
  • Bland alt sammen i en bolle.
  • Rør inn resten av ingrediensene, utenom eggehviten, sikt inn hvetemel, bakepulver osv.
  • Pass på sånn at det ikke blir klumper i røra.
  • Stiv-pisk eggehviten i en egen bolle, den skal bli så stiv at du kan holde bollen opp -ned. 
  • Vend forsiktig inn eggehviten i kakerøra.
  • Fordel røra i en smurt kakeform med bakepapir i bunn. Har du bare en kakeform kan du steke  en om gangen. Eller så kan du kanskje bruke en stor langpanne å steke kaken i, og så lage fire kvadrater som du da legger oppå hverandre med sjokolade fyll mellom... har ikke prøvd denne varianten selv. Kaken er for skjør til å deles opp i flere deler, derfor har jeg valgt å bruke 3 lave (ca.5 cm høy) former som er halvfulle.
  • Kaken stekes på 175 grader i ca.30 min. Bruk en kakenål for å sjekke om kaken er ferdig stekt.
  • Avkjøles på rist i formen.

 Sjokolade krem

300g kokesjokolade
 3 dl fløte
ca.5 dl melis
ca.3 ss kaffe

  • Smelt sjokoladen over vannbad.
  • Tilsett fløten.
  • Sikt melisen, og bland inn sjokoladeblandingen.Vispes sammen...
  • Tilsett kaffesmak, smak deg fram til hva du liker, også melisen. 
  • Avkjøles i kjøleskap ca.1 time.
  • Pisk så til kremen blir fin og luftig.
  • Fordel kremen mellom hvert lag og avslutt med et godt lag krem rundt hele kaken
  • Pynt kaken med det du ønsker...Du kan også bruke en spatula eller gaffel for å lage mønster i kremen, enkelt og det blir fint.
ha en fin dag!!



Anette

12 kommentarer:

  1. kan man erstatte kefiren med noe annet ? :)

    SvarSlett
  2. Hei Chistina! Ja det kan du, det er stadig vekk jeg bytter ut det ene eller det andre i oppskrifter. Man bruker det man har i kjøleskapet. Hvis du ikke bruker surmelk kan du droppe natron. Kesam, rømme, kulturmelk ol. gir litt saftigere kaker/brød derfor bruker jeg ofte surmelk i røra.
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  3. Resten av smøret?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Halve smøret piskes med eggene og sukkeret. Mens resten smeltes i en kasserolle med kakaopulver. Det står også i beskrivelsen over. Ha en fin helg:-)

      Slett
  4. Ska fløten piskes stiv FØR man har den sammen med sjokoladen til glasuren?

    SvarSlett
  5. Skal føten piskes stiv før den haes sammen med sjokoladen og melisen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Du skal ikke piske fløten først nei, den blander du bare med sjokoladen og så med melis. La blandingen avkjøles i kjøleskapet før du så pisker det opp til en fin krem. Hvis. du bruker kakaopulver og ikke smelter sjokolade. Da kan du piske fløte og blande inn kakaopulver og melis. Det gjør ofte jeg hvis jeg ikke har ordentlig sjokolade i hus... Enkelt og greit. Og det blir godt det og.

      Håper du blir fornøyd med resultatet... Ha en fin dag!

      Slett
  6. Hei :) nå skal jeg prøve ut denne oppskriften ...er snart ferdig med siste lita før jeg setter den inn i ovnen....blir spennende å se åssen det blir...har egentlig ikke no bakehender :)

    SvarSlett
  7. Hei. du må fortelle hvordan det gikk med kaken. ble det en "hit"? Ha en fortsatt fin helg! Anette

    SvarSlett
  8. Min ble ikke bra i langpanne, den sank ned på midten mot slutten av steke tiden. Mulig den må ha en annen temperatur når det er langpanne? 175 grader, ikke varmluft stekte jeg den på.. Og jeg stekte den midt i ovnen..

    SvarSlett
    Svar
    1. Men den ble veldig god og saftig da, måtte bare kutte den rundt kanten den den ble høy.. Så ble ikke såååå mislykket alikevel :)

      Slett
  9. Hei. Angående det at kaker noen ganger synker i midten kan være flere grunner. Kaken blir ikke gjennomstekt, kan skje hvis ma n bruker en høy og stor kakeform. Da blir den ofte ikke ferdig i midten. Da hjelper det å legge bakepapir eller aluminiumfolie over kaken og sette ned varmen.

    En annen grunn for sprekk og synker er at det er brukt kalde egg osv. Ingrediensene bør være romtempererte, ta de ut av kjøleskapet noen timer før man begynner å bake.

    Det er bra kaken ble god, det er det aller viktigste!! :-D
    TAKK FOR TILBAKEMELDINGENE!

    HA EN FLOTT SOMMER!

    MVH.
    ANETTE

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...